Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant destinarà més de 615.000 euros a la contractació de veïns a l’atur

Per Redacció

Algunes de les persones contractades en la darrera convocatòria van ajudar a reforçar el servei de neteja viària

Davant l’actual situació de crisi econòmica i els alts índexs d’atur, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha programat per al 2016 la continuïtat del Pla d’ocupació municipal (POM) per contractar veïns del municipi en situació d’atur, amb càrregues familiars i inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya. A aquest Pla el consistori hi destinarà enguany 616.000 euros, la mateixa quantitat que l’any passat. Mitjançant el POM, l’Ajuntament pretén fomentar la contractació temporal d’aturats del municipi, per reforçar actuacions a zones públiques, manteniment de mobiliari urbà, neteja d’espais públics i d’espais naturals i suport administratiu per terminis de tres a sis mesos a jornada completa. Els aspirants, per poder ser admesos, hauran de complir uns requisits que consten a les bases de la convocatòria; i seran seleccionats en base a uns criteris que valorarà el tribunal qualificador, com ara: el currículum professional, la durada i les prestacions d’atur, les càrregues familiars, el fet de pertànyer a col·lectius amb dificultats per a  la inserció laboral, etc.

Els interessats a apuntar-se a la primera convocatòria del POM que ha obert el consistori, poden presentar ja les seves sol·licituds a les oficines d’atenció ciutadana, situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. El període per fer-ho finalitzarà el proper 8 de març (més informació a la pàgina web de l’Ajuntament: http://www.vandellos-hospitalet.cat i a les oficines municipals d’atenció ciutadana.)

L’any 2015, l’Ajuntament va contractar un total de 55 persones amb el Pla d’ocupació municipal. En aquesta primera convocatòria del POM de 2016 té previst contractar una trentena de veïns (del mes d’abril al mes de setembre); i en la segona convocatòria, una dotzena (de l’octubre de 2016 al març de 2017).
Amb aquesta actuació, l’Ajuntament pretén alleugerir la situació de desocupació del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, on la taxa d’atur és del 10,04%, segons dades del desembre de 2015. En aquest sentit, el regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Frederic Escoda, ha afirmat que, "tot i que la taxa d’atur al municipi és inferior a la del conjunt de Catalunya (17,49%%) i de l’Estat espanyol (22,40%), continua representant un volum d’aturats a considerar (407), que pateixen les conseqüències d’aquesta situació a nivell personal i familiar”.

Comenta aquest article