Informació general

Vilafortuny estrenarà centre cívic el proper mes de desembre

Per Judit Pinazo



Moment de la visita d'obres, ahir davant el futur centre cívic de Vilafortuny
Ahir al migdia l'alcalde –Robert Benaiges– acompanyat de la regidora de Turisme –Anna López–, el regidor de Convergència i Unió Joan Estrada, els regidors de la PLIC Xavier Martí i José Luis Notario, i tècnics de l'Ajuntament, van realitzar la segona jornada de visita d'obres per diferents projectes que s'estan duent a terme al municipi. La primera aturada va ser la minideixalleria que s'està construint a Vilafortuny, ubicada concretament al costat del també en construcció IES de Vilafortuny.

Tal i com explicava ahir l'alcalde, la minideixalleria en construcció és de característiques molt semblants quant al seu ús i recollida de materials residuals a la deixalleria central, situada al costat del parc de neteja. El servei de la minideixalleria de Vilafortuny es posarà en marxa a partir del setembre i comptarà amb 7 contenidors de grans dimensions, a banda d'uns contenidors per a materials especials, i donarà servei a les urbanitzacions de llevant del municipi.

L'obra té un pressupost de 106.000 euros i és la primera de les dues que hi ha previstes construir en aquest mandat. L'altra minideixalleria, l'obra de la qual, segons Benaiges, s'adjudicarà d'aquí a poques setmanes, s'ubicarà a la zona de ponent.

Centre cívic de Vilafortuny

La segona parada de la visita d'obres de la jornada d'ahir va ser el futur centre cívic de Vilafortuny. Recordem que la primera pedra es va posar el passat mes de febrer i actualment les obres es troben força avançades. Benaiges es mostrava satisfet del bon ritme de les obres en un projecte que "és una vella reivindicació dels veïns de Vilafortuny". Recordem que el centre cívic de Vilafortuny serà un edifici de 400 metres quadrats, que comptarà amb una pista poliesportiva, un aparcament i una zona enjardinada, tot ubicat en un solar de 3.000 metres quadrats. L'interior de l'edifici està estructurat en tres àrees, una d'ús municipal, que acollirà oficines descentralitzades de l'OAC i de la Policia Local, a més d'un despatx per a reunions. La segona àrea es destinarà a l'ús dels veïns, amb diverses sales polivalents on les associacions de barri hi podran desenvolupar les seves activitats. Per últim, la tercera àrea estarà ubicada a la part posterior de l'edifici, serà una zona compartida, amb lavabos, vestidors i magatzem. L'edifici només serà d'una planta i la teulada serà inclinada.

La obres d'aquest equipament, que s'han adjudicat a l'empresa Constècnia 3, compten amb un pressupost de 814.990 euros i segons informava ahir l'alcalde estaran enllestides el proper mes de desembre.

Remodelació de carrers

Una altra de les parades de la visita d'obres va ser al carrer dels Pins, que recentment s'ha remodelat i en què s'han posat al mateix nivell les voreres i la calçada. Benaiges explicava ahir que només queda pendent posar-hi el mobiliari urbà. Un altre dels carrers que actualment està en obres és el carrer del Priorat. Recordem que fa uns mesos l'Ajuntament de Cambrils va treure a concurs el projecte per realitzar obres de millora en aquest carrer i els trams adjacents, com el carrer dels Antigons i de la Terra Alta, situtats a l'entrada del municipi, entre el raval de Gràcia i la carretera N-340. I és que l'enllumenat d'aquests carrers es trobava en molt mal estat i les voreres eren molt estretes i poc accessibles.

Canvi radical

L'última parada de la visita d'obres va ser al carrer de Rosa Sensat del barri del Nou Cambrils, que actualment està en obres. Robert Benaiges va afirmar que la zona dels carrers adjacents al carrer de Rosa Sensat "patirà una transformació radical". I és que en els propers mesos la zona es dotarà d'un seguit d'equipaments municipals. Per exemple, ben a prop del carrer de Rosa Sensat se situarà la caserna dels Mossos d'Esquadra, la nova estació de tren, els camps de futbol o el tanatori municipal.

Un dels canvis que també sofrirà la zona afectarà l'actual aparcament de camions, situat davant de la caserna de la Guàrdia Civil, que es traslladarà just al costat d'on l'Ajuntament ha construït uns magatzems per al material de la brigada municipal, al carrer de Montserrat Roig.

Per altra banda, el projecte del tanatori municipal, segons Benaiges, està previst que s'aprovi en el ple del mes de setembre i a partir d'aleshores hi haurà un termini de 18 mesos per enllestir l'obra, que es començarà en un mandat i s'acabarà en el següent. Benaiges també va recordar que la caserna dels Mossos d'Esquadra, que s'ubicarà als terrenys situats davant de la caserna de la Guàrdia Civil, està previst que estigui enllestida l'octubre de 2008.

Comenta aquest article