Els grups del ple aproven, per unanimitat, fer un seguiment més exhaustiu de les mocions presentades
![]() |
El grup polític de Ciutadans va presentar tres mocions al plenari que es va celebrar aquest passat dimarts a la tarda |
El grup municipal de Ciutadans (C's) va presentar, en la passada sessió plenària, tres mocions. La primera d'aquestes era per a l'aprovació d'un pla de seguiment i transparència de les mocions aprovades. Tal com va demanar la regidora de C's Patricia de Miguel, "cal que les mocions aprovades al ple de l'Ajuntament siguin incloses en el termini màxim de dos mesos al Portal de Transparència; que als dos mesos de l'aprovació al ple s'informi en la comissió informativa pertinent sobre l'estat, seguiment o desenvolupament de les mateixes; que quan una moció no s'hagi resolt en el termini de dos mesos, es continuï informant amb una periodicitat bimensual i que, les associacions, col·lectius o la ciutadania en general pugui sol·licitar la informació". Segons va apuntar de Miguel, "les mocions són l'eina més efectiva per fer arribar les propostes dels ciutadans al ple, per això s'han de seguir i instar al govern a que les compleixi".
El regidor de l'Assemblea de Cambrils Ivan Sanz es va mostrar d'acord amb aquesta moció, perquè, segons va dir, "moltes es queden al calaix". També va aprofitar per dir que el Portal de la Transparència no funciona. Des del PP també van donar el seu vot favorable, mentre que des de l'NMC, Oliver Klein va criticar que només hi hagués quatre punts a l'ordre del dia i la resta fossin mocions que "generen un debat estèril que ja es repeteix al Parlament o al Congrés". Finalment, com a portaveu de l'equip de govern Eduard Pellicer va recollir la proposta i va dir que tot és positiu per donar vida al Portal de la Transparència.
Campanya "No llancem el menjar, hi ha famílies amb gana"
Per altra banda, també es va aprovar, a proposta de C's, "un acord entre l'Ajuntament i els establiments d'alimentació per garantir l'aprofitament i la distribució de productes a punt de caducar entre les famílies més necessitades i els menjadors socials del municipi, en el marc de la campanya 'No llancem el menjar, hi ha famílies amb gana'". Tots els grups municipals van donar el seu suport a la iniciativa i, Oliver Klein de l'NMC va proposar que es prengui el model de Reus, "perquè funciona molt bé". Sobre aquesta qüestió, el regidor de Benestar Social Alfredo Clúa va manifestar que ja s'està treballant a diferents nivells, per exemple, a nivell escolar amb diferents tallers de sensibilització. Per altra banda, també s'està valorant un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Reus que compta amb més experiència.
Protocol educatiu contra la transfòbia i l'assetjament escolar
La tercera moció presentada per C's va ser un pro "d'un protocol educatiu contra la transfòbia i l'assetjament escolar per la identitat de gènere". La regidora de C's Encarni Bello va ser l'encarregada d'exposar el text. Tots els grups van donar suport a la moció, excepte l'equip de govern que es va abstenir. Aquesta abstenció, tal com va defensar la regidora d'Ensenyament Montserrat Masdeu, va venir motivada perquè ja existeixen els protocols d'actuació i de prevenció pertinents establerts pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Segons Masdeu, "hi ha uns inspectors, està controlat i verificat i els professionals ja treballen perquè això no passi". També va exposar que dins del Consell Escolar Municipal s'han establert unes taules de treball, "per tal que la comunitat educativa pugui dir la seva" i en aquest àmbit es va crear una "taula de convivència".