Cultura

Es presenten els cursos i tallers de formació subvencionada per a persones aturades

Per Berta Ruiz



El regidor de Formació i Ensenyament, Ramón García Mateos, ahir en la presentació dels cursos
Des de l'Àrea de Formació de l'Ajuntament de Cambrils es van presentar ahir els cursos de formació subvencionada per a persones aturades o en situació d'inserció en el món laboral complicada, per al proper curs 2006-2007.

L'oferta està formada per tres cursos que combina la formació teòrica i pràctica, amb les pràctiques a empreses. Aquests són el curs d'electricista de manteniment –que es fa per tercer any consecutiu amb molt d'èxit–, en el qual es realitzaran un total de 364 hores, repartides entre 244 hores a l'aula de l'escola taller del Molí de la Torre i unes 120 hores de pràctiques a empreses. Segons va explicar ahir el regidor d'Ensenyament i Formació –Ramón García Mateos–, "aquest curs sempre té molt bona acollida. L'any passat es va comptar amb un percentatge d'assistència del 92 per cent, un 75 per cent dels inscrits van superar el curs i sis dels alumnes matriculats van trobar feina en alguna empresa després d'acabar el curs".

L'altre curs ofertat és el d'administratiu comptable, amb un total de 384 hores de formació, repartides entre 164 hores a l'aula i 120 hores de pràctiques a empreses. I l'altre curs serà el d'informàtica de l'usuari, amb 154 hores de formació per als alumnes.

Els cursos s'iniciaran el mes de setembre o principis d'octubre, i la inscripció i matrícula als cursos s'ha de fer prèviament a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, portant la documentació sol·licitada: fotocòpia del DNI o NIE, fotocòpia de la targeta de la Seguretat Social i fotocòpia del document acreditatiu d'estar inscrit al Servei Públic d'Ocupació com a demandant d'ocupació. Segons Ramón García Mateos, "les persones que s'hi apuntin han de tenir la voluntat de realitzar el curs complet, acabar-lo i aprofitar-lo. Ha de ser gent que tingui un perfil determinat que encaixi dins del curs i que ho aprofiti al màxim".

Aquests cursos estan organitzats des de l'Ajuntament de Cambrils i són subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Comenta aquest article