Rafael Saucedo de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils guanya el Concurs de la Mar als Fogons
![]() |
Rafael Saucedo, alumne de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, va guanyar el primer premi del concurs |
Rafael Saucedo Palma va ser reconegut amb el primer premi del 12è Concurs de la Mar als Fogons 2016 que es va celebrar el passat divendres a lEscola dHoteleria i Turisme de Cambrils. Saucedo, alumne de la pròpia Escola dHoteleria, va sorprendre al jurat amb la seva creació titulada "Consomé Marí i el seu hàbitat". El segon finalista va ser Albert Herranz Matas, de lEscola Joviat de Manresa, qui va preparar un panet al vapor de galera i calçots escalivats, sopeta especiada de galera, carxofes i taronja.
Tots dos, formaven part del grup de vuit classificats per a la final que van haver delaborar les seves propostes culinàries en un marge de temps concret i que van ser valorades per un jurat tècnic especialitzat. El concurs va comptar en aquesta edició amb propostes presentades per la pròpia Escola dHoteleria i Turisme de Cambrils, així com de lEscola dHoteleria i Turisme de Barcelona, de Lleida, lEscola Superior dHostaleria de Barcelona, el CETT, Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de la Universitat de Barcelona, lInstitut Bisbe Sevilla de Calella, lIES Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, lEscola Joviat de Manresa, el Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i altres propostes que es van presentar a nivell individual.
Lalcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va ser l'encarregada de lliurar els premis, acompanyada del gelater cambrilenc, Antonio Sirvent. Després de lliurar els guardons als dos finalistes, també es va voler agrair la participació de les entitats que van col·laborar sense les quals no hauria estat possible lèxit de les Jornades de la Galera de 2016. Van recollir una distinció: Jaume Baiges en representació de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils; Sisco Gil, en representació de la Confraria de Pescadors de Cambrils; Jordi Jardí, en representació de lEscola dHoteleria i Turisme de Cambrils; Francesc Torrente i Antonio José García en representació de lAssociació dEmpresaris dHostaleria de Cambrils; i Isabel Garcia, en representació de SABA Aparcamientos SA. A més, també es va voler agrair la predisposició i la bona tasca realitzada per Grego Martín, voluntària de lAssociació Cambrils Solidari Tots Plegats; així com dels professors Gerard Cros, Pepe Gramage, Lourdes Torres i a tot lalumnat que ha participat en les Jornades.
Lalcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza va ser lencarregada de cloure lacte. Durant la seva intervenció Mendoza va afirmar que "certàmens com aquest reafirmen encara més la idea que a Cambrils tenim un gran potencial en làmbit de la gastronomia, fet que ens posiciona com a capital gastronòmica del nostre territori". L'acte també va comptar amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica Ana López que va destacar que "el secret de lèxit de les Jornades de la Galera de Cambrils és, en certa manera, la implicació en el projecte del sector de la restauració amb la resta de sectors a través de lestabliment de canals de col·laboració que ens han permès multiplicar de forma exponencial els beneficis del projecte".
Reconeixement a Antonio Sirvent
Lalcaldessa també va voler aprofitar locasió per lliurar-li un petit obsequi a Antonio Sirvent, en reconeixement a la seva tasca i com a felicitació per haver format part de lequip espanyol subcampió de la Copa del món de Gelateria 2016, disputada a Itàlia.
![]() |
Els finalistes, juntament amb l'alcaldessa, Camí Mendoza, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, i el gelater Antonio Sirvent |