Societat

Rafael Saucedo de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils guanya el Concurs de la Mar als Fogons

Per Redacció

Rafael Saucedo, alumne de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, va guanyar el primer premi del concurs

Rafael Saucedo Palma va ser reconegut amb el primer premi del 12è Concurs de la Mar als Fogons 2016 que es va celebrar el passat divendres a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Saucedo, alumne de la pròpia Escola d’Hoteleria, va sorprendre al jurat amb la seva creació titulada "Consomé Marí i el seu hàbitat". El segon finalista va ser Albert Herranz Matas, de l’Escola Joviat de Manresa, qui va preparar un panet al vapor de galera i calçots escalivats, sopeta especiada de galera, carxofes i taronja.

Tots dos, formaven part del grup de vuit classificats per a la final que van haver d’elaborar les seves propostes culinàries en un marge de temps concret i que van ser valorades per un jurat tècnic especialitzat. El concurs va comptar en aquesta edició amb propostes presentades per la pròpia Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, així com de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, de Lleida, l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, el CETT, Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de la Universitat de Barcelona, l’Institut Bisbe Sevilla de Calella, l’IES Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, l’Escola Joviat de Manresa, el Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i altres propostes que es van presentar a nivell individual.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va ser l'encarregada de lliurar els premis, acompanyada del gelater cambrilenc, Antonio Sirvent. Després de lliurar els guardons als dos finalistes, també es va voler agrair la participació de les entitats que van col·laborar sense les quals no hauria estat possible l’èxit de les Jornades de la Galera de 2016. Van recollir una distinció: Jaume Baiges en representació de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils; Sisco Gil, en representació de la Confraria de Pescadors de Cambrils; Jordi Jardí, en representació de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; Francesc Torrente i Antonio José García en representació de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils; i Isabel Garcia, en representació de SABA Aparcamientos SA. A més, també es va voler agrair la predisposició i la bona tasca realitzada per Grego Martín, voluntària de l’Associació Cambrils Solidari Tots Plegats; així com dels professors Gerard Cros, Pepe Gramage, Lourdes Torres i a tot l’alumnat que ha participat en les Jornades.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza va ser l’encarregada de cloure l’acte. Durant la seva intervenció Mendoza va afirmar que "certàmens com aquest reafirmen encara més la idea que a Cambrils tenim un gran potencial en l’àmbit de la gastronomia, fet que ens posiciona com a capital gastronòmica del nostre territori". L'acte també va comptar amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– que va destacar que "el secret de l’èxit de les Jornades de la Galera de Cambrils és, en certa manera, la implicació en el projecte del sector de la restauració amb la resta de sectors a través de l’establiment de canals de col·laboració que ens han permès multiplicar de forma exponencial els beneficis del projecte".

Reconeixement a Antonio Sirvent

L’alcaldessa també va voler aprofitar l’ocasió per lliurar-li un petit obsequi a Antonio Sirvent, en reconeixement a la seva tasca i com a felicitació per haver format part de l’equip espanyol subcampió de la Copa del món de Gelateria 2016, disputada a Itàlia.

Els finalistes, juntament amb l'alcaldessa, Camí Mendoza, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, i el gelater Antonio Sirvent

Comenta aquest article