Informació general

El ple municipal aprova una moció de rebuig a la violència que pateix actualment el Pròxim Orient

Per Redacció

El ple municipal del passat 1 d'agost va aprovar una moció de rebuig a la violència que pateix actualment el Pròxim Orient. La moció està promoguda pel Fons Català, que ha fet una crida als ajuntament per donar suport a la moció que demana que davant l'agreujament de la situació de les accions violentes a la franja de Gaza i del Líban, la comunitat internacional intervingui per tal de trencar el cercle de violència i restablir les condicions favorables per a les negociacions de pau i l'estabilitat de la regió.

Per altra banda la moció, davant aquest nou escenari tan greu de violència, instem la Unió Europea i el Govern espanyol a reclamar a Israel urgentment l'alto el foc contra el Líban i la fi de la intervenció militar israeliana a la franja de Gaza i que inicïn un diàleg intens amb els dirigents del poble palestí i israelià per tal de posar fi a la violència.

L'Ajuntament es compromet també a donar suport a la campanya "Resposta a la crisi al Pròxim Orient" per portar a terme accions humanitàries i evitar el col·lapse en la provisió de serveis públics bàsics a les poblacions de Palestina i el Líban fent una aportació de 5.000 euros en concepte d'ajut d'emergència. Per altra banda també donarà suport a les iniciatives per a la pau dutes a terme per l'Associació d'Autoritats Locals Palestines (APLA) i la Unió d'Autoritats Locals d'Israel (ULAI).


Comenta aquest article