Informació general

Es realitzen obres de millora als espais museístics de Cambrils

Per Redacció

Treballs al Molí de les Tres Eres

El mes de març de 2015, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Cambrils van signar l’anomenat Pla de Millora dels Espais Museístics de Cambrils. Fruit d’aquest acord, ja es troben en la fase de finalització les obres que es contemplaven en tres edificis històrics municipals, com són la Vil·la Romana de la Llosa, el Molí de les Tres Eres i la Torre del Bou, adscrits tots al Museu d’Història de Cambrils. Els treballs tenen un cost de 80.000 euros, tots a càrrec de la Diputació de Tarragona. Actualment ja gairebé s’ha procedit a la renovació del discurs museogràfic permanent del Molí de les Tres Eres, treballs adjudicats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils a l’empresa Molècula Xarxa per un import de 22.264 euros. En aquest espai també s’hi duen a terme actualment obres menors per resoldre problemes estructurals de l’edifici, entre d’altres aspectes, per millorar l’accessibilitat a tots els públics. Aquests treballs han estat adjudicats a l’empresa Obras y Hormigones Blanco per un import de 4.850 euros.

Nou projecte museogràfic al Museu Molí de les Tres Eres

La finalització de totes aquestes obres permetrà tornar obrir al públic la planta baixa del Museu Molí de les Tres Eres, amb un nou projecte museogràfic permanent que explicarà els orígens del poblament antic a Cambrils. Des del passat mes d’octubre, en aquest edifici, seu principal del Museu d’Història de Cambrils, només es podia visitar la sala de moles subterrània per veure els dos molins fariners hidràulics en funcionament, amb l’exposició permanent "Molí de les Tres Eres: testimoni viu del passat".

Monòlit explicatiu a la Torre del Bou

Paral·lelament, a la Torre del Bou es procedirà en breu a la instal·lació d’un monòlit explicatiu en cinc idiomes. La torre s’incorporarà així als Espais de Memòria senyalitzats que, amb el mateix disseny i tipologia de cartells, ja es van posar en valor fa anys al Barri Antic. Cal recordar que aquesta torre va ser una presó entre el segle XIX i XX.

Mirador elevat a la Vil·la Romana de la Llosa

Per últim destacar que els treballs a la Vil·la Romana de la Llosa es troben en la fase final de certificació, fet que permetrà l’entrada en servei d’un mirador elevat, com a primera fase d’un itinerari perimetral, adaptat també a les persones amb mobilitat reduïda.

Segons el regidor de Cultura –Lluís Abella– aquestes obres són fruit de la voluntat del consistori "d'anar recuperant progressivament diferents espais museístics de la ciutat per tal de consolidar una oferta de turisme cultural actualitzada i oberta a tothom". Per altra banda, la voluntat és que aquests treballs es puguin anar ampliant a d’altres espais d’interès a mesura que es puguin anar destinant noves partides econòmiques.

Comenta aquest article