Informació general

Queixes veïnals per la col·locació d'un transformador de Fecsa a la plaça de la Concòrdia

Per Lluís Rovira i Barenys



El transformador s'ha ubicat al costat de la caseta d'accés al pàrquing per als vianants
Fecsa va instal·lar, a principis d'aquest passat mes de juliol, un transformador a la plaça de la Concòrdia que es va ubicar just al costat de la caseta que serveix d'accés al pàrquing per als vianants. Tot plegat, transformador i caseta, provoquen un impacte visual força important en aquest extrem de la plaça. Un dels veïns, Lluís M. Colom, s'ha queixat públicament d'aquesta circumstància, "jo encara no he vist cap pàrquing subterrani modern en què els accessos per a vianants sense ascensos hagin d'estar coberts per una estructura, en aquest cas de formigó, que trenca la visibilitat i l'estètica de la plaça. I per si no n'hi havia prou, just al costat han posat una caseta de transformadors d'alta tensió". Colom afirma que els veïns afectats han presentat instàncies a l'Ajuntament de Cambrils i encara no han obtingut cap resposta.

Pregunta al ple

En el torn de precs i preguntes del ple del passat dimarts 1 d'agost el regidor de la PLIC Xavier Martí va fer referència a l'impacte visual dels transformadors que aquest mes de juliol s'han col·locat tant a la plaça de la Concòrdia com a la plaça del Pòsit. L'alcalde, Robert Benaiges, va explicar que Fecsa posa molts problemes per soterrar aquests equipaments, "en el cas de la plaça de la Concòrdia el volíem instal·lar just a la rampa d'accés des del carrer de Sant Pere. Això no ha estat possible. Estem negociant per tal de veure si és possible que finalment es posi en aquest lloc, afrontant la despesa que faci falta per tal d'aconseguir-ho. Considerem que no és bo que hi hagi aquests equipaments en superfície, però les dificultats són grans en aquest sentit".

D'altra banda, la plaça del Pòsit té, en aquests moments, dos transformadors en superfície. Sobre aquesta qüestió l'alcalde va dir que hi ha un compromís per escrit que en el cas de la construcció de l'aparcament soterrat o qualsevol altre instal·lació en l'àmbit de la plaça ha d'incorporar aquests transformadors i, si és  possible, un sol transformador doble en lloc dels dos transformadors actuals.

Altres queixes

La instal·lació del transformador a la plaça de la Concòrdia, però, no ha estat l'única queixa relacionada amb les obres d'aquesta plaça. A meitats del passat mes de juny els comerciants de la zona van entrar una instància a l'Ajuntament queixant-se dels vint-i-un mesos que porta tancada la plaça. Els comerciants, a més, es queixaven de la qualitat d'alguns dels acabats del pàrquing i argumentaven que el pàrquing que es va fer a la façana marítima del port, "que tenia unes dificultats tècniques molt més importants que el de la plaça de la Concòrdia, es va acabar en un temps inferior i, a més, a l'espai de temps que hi va haver entre la finalització del pàrquing i la urbanització de la part superior es van treure les tanques perquè es pogués circular lliurement a peu pel damunt. A la plaça de la Concòrdia, res de tot això, per la qual cosa ho considerem un greu greuge comparatiu".

Els comerciants de la plaça de la Concòrdia també feien esment de la qualitat dels acabats de l'obra, "els acabats dels accessos dels vehicles, dels vianants i dels intercanviadors d'aire no tenen res a veure els de l'un i l'altre espai".

Comenta aquest article