Informació general

L'oposició municipal no dóna suport al conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Vinyols per la gestió de les zones blaves al Molí d'Avall

Per Judit Pinazo



Des del passat 24 de juliol estan en marxa les zones blaves del Molí d'Avall
Un dels punts del ple ordinari del mes de juliol que es va celebrar el passat dimarts 2 d'agost i que va generar més polèmica va ser l'aprovació del conveni de col·laboració entre el consistori cambrilenc i l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs per a la gestió de la zona blava al nucli del Molí d'Avall, que es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció del Partit Popular i els vots en contra de la Plataforma Cambrilenca Independent (PLIC) i de Convergència i Unió.

I és que tant Convergència i Unió com la PLIC consideren que el fet de posar zones blaves en una zona tan propera a Cambrils com és el Molí d'Avall és perjudicial per als veïns cambrilencs que hi viuen.  Segons el regidor de CiU Joan Estrada, "tot i respectar la decisió del consistori vinyolenc, creiem que l'Ajuntament de Cambrils no els hagués hagut de posar tantes facilitats". Segons Estrada "tot i que la decisió pertany a Vinyols i els Arcs, ens sembla que és claríssim que aquesta zona blava afecta els cambrilencs". En aquest sentit l'alcalde –Robert Benaiges– va contestar al regidor convergent amb una pregunta "si les zones blaves del Molí d'Avall perjudiquen els veïns de Cambrils, també vol dir que les zones blaves de Cambrils perjudiquen els veïns de Vinyols i els Arcs o qualsevol que ve a passar les vacances al municipi? Això no té sentit!"

Per la seva banda, el regidor de la PLIC Xavier Martí va reafirmar el vot en contra de la seva formació al·legant les condicions de què gaudeixen els veïns del nucli del Molí d'Avall, que no s'assemblen gens a les condicions que tenen els veïns cambrilencs "si l'Ajuntament hagués agafat el compromís que ha agafat l'Ajuntament de Vinyols amb els seus convilatans, facilitant-los una targeta gratuïta, votaríem a favor". Segons Martí les zones blaves del Molí d'Avall són un perjudici per als cambrilencs que viuen a la zona i per als cambrilencs en general, ja que cada cop es fa més difícil aparcar dins la població, i concretament a la zona de la Platja.

El regidor del Partit Popular Anton Callau, per la seva banda, va considerar que "resulta una mica complex fer convenis d'aquests temes amb municipis que realment són contigus" i va afirmar que l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs "hauria de començar a determinar aquest tipus de qüestions a nivell particular perquè posar-se a la casa de l'altre sempre resulta una mica complicat". 

Tot i respectar el punt de vista de l'oposició, Benaiges va convidar les formacions que van votar en contra a aportar solucions o propostes si consideren que l'actitud del govern no és la correcta, alhora que va afirmar que "alguns membres de l'oposició estan a favor o en contra d'un tema depenent de quina direcció bufa el vent".

Màxima col·laboració

L'alcalde va defensar en tot moment que la voluntat de signar el conveni de col·laboració entre els dos ajuntaments per a la implantació de les zones blaves respon a la voluntat de regular el trànsit i possibilitar que l'aparcament sigui més fàcil en determinades zones, on per l'alta densitat de població durant determinats mesos de l'any resulta més complicat aparcar. A més, Benaiges va defensar en tot moment la bona relació i l'estreta col·laboració "que ha existit sempre amb l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs".

Comenta aquest article