Societat

Es posen en marxa les primeres activitats de 2016 del Punt de Voluntariat

Per Redacció

Exposició instal·lada al Centre Cívic Les Basses

Des de l’Ajuntament de Cambrils, amb conveni amb la Federació Catalana del Voluntariat Social, es va obrir fa uns mesos el Punt de Voluntariat. Aquest servei ofereix informació sobre com gestionar els voluntaris i voluntàries de les entitats –drets, deures, documentació, formació o informació sobre la Nova Llei del Voluntariat i l’Associacionisme–, borsa de voluntaris i voluntàries per a accions puntuals o bé regulars i seguiment de la seva tasca. Aquest servei està ubicat al Centre Cívic Les Basses, en un horari d'atenció els dimecres de les 16 a les 18 hores i els divendres de les 10 a les 12 hores.

Exposició al Centre Cívic Les Basses

Per altra banda, el Centre Cívic les Basses acull una senzilla, dinàmica i visual exposició que ajuda a interpretar la Nova Llei del Voluntariat i de Foment de l'Associacionisme. Aquesta llei, 25/2015 del 30 de juliol, ha entrat en vigor recentment i recull tots aquells aspectes fonamentals de la tasca voluntària. La mostra es pot visitar en l'horari habitual d'obertura del Centre Cívic, de 8:00 a 21:00 hores de dilluns a divendres. Aquesta està ubicada al Racó Viu del Voluntariat, al hall de l'entrada del carrer de Sant Pere. A més, des d'aquesta setmana, i durant tot el mes, es podrà gaudir de l'experiència "Valor de ser voluntari", amb l'exposició itinerant de la Biblioteca Municipal.

Informació sobre el III Congrés Català
de l’Associacionisme i Voluntariat

Des del Punt de Voluntariat de Cambrils s'informa d'un parell d'activitats. Els dies 19 i 20 de febrer es durà a terme el curs "Tècniques i recursos per a la captació i selecció de voluntaris", organitzat per la Federació Catalana del Voluntariat Social. L'activitat tindrà lloc la Casa de Concilis de Tarragona. Per altra banda, ja s'ha obert el període d'inscripció per assistir a les jornades del III Congrés Català de l’Associacionisme i Voluntariat. Prèviament s'organitzaran sessions precongressuals el divendres 4 a Tarragona i el dilluns 7 de març a Reus. Per a més informació cal adreçar-se a aquest enllaç.

Comenta aquest article