Informació general

L'Ajuntament presentarà al·legacions al Pla de Ports de la Generalitat per evitar l'ampliació del port de Salou

Per Judit Pinazo



Imatge aèria del port de Salou
Ahir al vespre es va celebrar el ple ordinari municipal del mes de juliol. L'ordre del dia contemplava 19 punts, dels quals destaquen, per exemple, l'aprovació de les al·legacions que farà l'Ajuntament de Cambrils al Pla de Ports de la Generalitat de Catalunya.

Fa poc dies, la Generalitat de Catalunya a través de la delegació general de Ports i Transports ha fet públic el pla de remodelació i construcció de ports esportius en tot el litoral català. Aquest pla possibilita diferents tipus d'accions en els ports del litoral català. Un d'ells és el port de Salou, que a través de la voluntat del Club Nàutic d'aquest municipi pretén ampliar la bocana del port per tal d'evitar els actuals problemes d'acumulació de sorra que segons el Club Nàutic de Salou pateix el port.

Aquesta acció no es veu amb bons ulls des del consistori cambrilenc, ni des de l'Ajuntament de Salou, que consideren que la voluntat d'ampliar la bocana respon simplement a l'interès del Club Nàutic de Salou en ampliar el nombre d'amarraments actuals. I és que segons Benaiges l'ampliació de la bocana podria suposar un problema per al litoral dels dos municipis. Així, Benaiges explicava ahir en roda de premsa "els dos municipis tenim experiència des de fa molts anys del que significa tocar qualsevol tipus d'infraestructura dins el mar i no volem que això suposi un empitjorament del nostre litoral".

Per aquest motiu l'alcalde de Salou –Esteve Ferran– i Robert Benaiges han visitat recentment el secretari de mobilitat de la Generalitat –Manel Nadal– per expressar-li la preocupació respecte aquest tema alhora que van comunicar-li el compromís de presentar una al·legació que expressa de forma molt clara que cap dels dos consistoris vol que es tiri endavant la iniciativa d'ampliació del port esportiu de Salou pels perjudicis que l'acció podria provocar. Segons Benaiges, "la posició de la Generalitat és totalment positiva pel que fa a la nostra demanda, creiem que ens faran cas, ja que els dos ajuntaments hem fet un pronunciament molt clar sobre aquest tema".

Grans repercussions

Les accions al port esportiu de Salou han afectat en diverses ocasions el litoral cambrilenc i salouenc. Benaiges explicava ahir que quan es va construir el port de Salou es va degradar de forma molt seriosa les platges de ponent de Salou, alhora que també va afectar les platges de Vilafortuny i les platges de ponent. Per tal de solucionar-ho, segons Benaiges, es va haver de fer una inversió importantíssima de molts milions d'euros per remodelar la zona. Per aquest motiu la prioritat de Salou i Cambrils "és la protecció del nostre litoral, que és un espai públic que volem mantenir amb les condicions actuals, per això no s'ha de tocar ni una pedra".

Comenta aquest article