Informació general

FA 10 ANYS: Inici fluix de la nova temporada de la pesca del sector del llum

Per Judit Pinazo



Un grup de pescadors del llum desenreda una xarxa un cop finalitzada la jornada
(Notícia del 22 de febrer de 2006)

El passat diumenge, 19 de febrer, el sector del llum va reiniciar l'activitat pesquera després de dos mesos de veda. La primera sortida a la mar, la de diumenge a la nit, es va veure perjudicada pel mal temps. Les embarcacions van patir el vent de mestral, fet que els va impedir poder pescar i van haver de tornar a port abans de l'horari previst. La segona nit les condicions meteorològiques van acompanyar, però no la bona sort amb la pesca.

Només dues de les quatre embarcacions va aconseguir pescar, 47 caixes de sardina i quatre de guillem, amb un total de 564 quilos de peix. Aquests primers dies, doncs, no han resultat gaire productius, però els pescadors es mostren esperançats que la sort canviï. El patró major de la Confraria de Pescadors –Josep Pijoan– afirmava que realment ha estat un inici fluix: "el primer dia el mal temps no va acompanyar i l'arrencada de la temporada ha estat una mica fluixa, però aquestes coses ja passen, són coses de l'ofici".

Tot i això la temporada acaba de començar i per dos dies de pesca no es pot fer un avanç del que serà la temporada que s'acaba d'iniciar, ja que hi ha molts factors que intervenen a l'hora de pescar. Així ho afirma el patró d'una de les embarcacions del llum, Jaume Savall: "aquests dos dies hi ha hagut poca cosa, depèn de moltes coses: de les llunes, del temps, de si n'hi ha... això del peix blau és molt imprevisible. Tot i així que no n'haguem trobat aquests dos dies no és senyal que haguem d'estar davant d'una mala temporada, potser d'aquí dos dies canvia la lluna i en trobem molt, no se sap mai".

Durant aquests dos mesos de veda els pescadors del llum aprofiten per reparar i posar al dia les embarcacions i aquells que poden per descansar. Segons Jaume Savall, "durant aquest dos mesos fem manteniment i ens dediquem a altres coses que durant la resta de l'any no es poden fer".

Altres notícies publicades el 22 de febrer de 2006:

- El Patronat de Turisme assisteix a les fires Fiets Vakantiebeurs d'Amsterdam i CBR de Munich

- L'espai del menut Saltirons celebra durant tota la setmana les festes de carnaval

- Una victòria i una derrota en els darrers quatre dies per a l'Hnos. Berga Cambrils

Comenta aquest article