Informació general

FA 10 ANYS: Es col·loca la primera pedra del Centre Cívic de Vilafortuny

Per Judit PinazoEncarna Moreno, en el moment de posar una palatada de terra damunt de la primera pedra del futur Centre Cívic de Vilafortuny
(Notícia publicada el 16 de febrer de 2006)

El Centre Cívic de Vilafortuny comença a ser una realitat. Ahir els terrenys on s'ubicarà el centre, situat a la zona dels Tallats 2, a l'avinguda del Mas de Clariana a tocar del vial del Cavet, van acollir l'acte de col·locació de la primera pedra.

L'encarregat d'iniciar els parlaments va ser el president de les Associacions i Entitats Urbanístiques de Vilafortuny, Josep M. Roger: "vull agrair a l'alcalde i el govern de l'Ajuntament la feina feta per tirar endavant aquest centre cívic i totes les millores que s'han fet a Vilafortuny". Per la seva banda, Encarna Moreno –presidenta de l'Associació Cultural de Vilafortuny– va voler agrair la feina feta per l'Ajuntament a Vilafortuny, però va aprofitar per reivindicar algunes millores encara pendents "el fet que avui posem la primera pedra d'aquest centre cívic és un triomf per tothom, però encara queden moltes coses per fer perquè Vilafortuny tingui tots els serveis que necessita pel nombre d'habitants que té, com per exemple la millora del servei de correus i intentar avançar i millorar en la seguretat ciutadana en aquesta zona".

L'alcalde –Robert Benaiges– va destacar la importància de convertir les urbanitzacions de Vilafortuny en un barri del municipi: "el creixement que ha sofert Vilafortuny en els últims anys fa necessari que la urbanització tingui  equipaments, infraestructures, necessita espais on els veïns puguin desenvolupar les seves activitats i així poder convertir les urbanitzacions de Vilafortuny en autèntics barris de Cambrils".

El projecte preveu un edifici de 400 metres quadrats, una pista poliesportiva, un aparcament i una zona enjardinada, tot ubicat en un solar de 3.000 metres quadrats. L'interior de l'edifici està estructurat en tre àrees, una d'ús municipal, que acollirà oficines descentralitzades de l'OAC i de la Policia Local, a més d'un despatx per a reunions. La segona àrea es destinarà a l'ús dels veïns, amb diverses sales polivalents on les associacions de barri hi podran desenvolupar les seves activitats. Per últim, la tercera àrea estarà ubicada a la part posterior de l'edifici, serà una zona compartida, amb lavabos, vestidors i magatzem. L'edifici només serà d'una planta i la façana serà inclinada.

La obres d'aquest equipament, que s'han adjudicat a l'empresa Constècnia 3, compten amb un pressupost de 814.990 euros i estaran enllestides en un termini de 10 mesos.

Altres notícies del 16 de febrer de 2006:

- Es convoca una Junta Local de Seguretat per al proper mes de març

- La Sala Ka l'Arrib es traslladarà al local de l'antic "pub" Rompeolas

- Els equips del Club Handbol Cambrils ensopeguen però ofereixen una bona imatge

Comenta aquest article