Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant participa en un projecte d’ocupació juvenil comarcal

Per Redacció

Reunió informativa organitzada per l'empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

L’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, participa en el Programa Integral d’Ocupació Juvenil Baix Camp, juntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp, l’Ajuntament de Cambrils i l’IMFE Mas Carandell, que coordina el projecte; i la col·laboració dels ajuntaments de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp i Riudoms. Els programes integrals, que s’estan implementant arreu de Catalunya, es dirigeixen a les persones joves inscrites en el Sistema de Garantia Juvenil, un programa subvencionat pel Fons Social Europeu i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya per reduir l’atur juvenil que està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys, principalment en situació d’atur i que no estan estudiant.

Aquests programes ofereixen, d'una banda, serveis d’orientació i tutorització; i de l'altra, formació i adquisició d’experiència professional. Es desenvolupen en tres etapes diferents, les quals inclouen una o més accions. Aquestes etapes són: acollida, orientació i disseny del full de ruta de l’itinerari personal; execució del full de ruta personal, i inserció laboral i/o retorn al sistema educatiu. El programa integral d’Ocupació Juvenil que s’ofereix als joves de la comarca del Baix Camp, en concret, tindrà una durada d’un any, i està pensat per fer un full de ruta individualitzat a 45 joves, per tal que quan acabi el 2016, hagin rebut ajut per retornar al món educatiu o per trobar feina. D’aquests 45 joves, 30 faran un curs de formació extensa que els proporcionarà un certificat de professionalitat. Aquesta formació s’impartirà al Viver d’Empreses d’IDETSA i a Mas Carandell de Reus. Al Viver d’Empreses d’IDETSA, exactament, s’hi farà un curs de Serveis de Restaurant a partir de l’abril, amb què es donarà un certificat de professionalitat de Nivell II.

A aquests 45 joves se’ls assignarà un tutor/orientador, un dels quals estarà ubicat al Viver d’Empreses d’IDETSA. Aquest tutor/orientador els motivarà per cercar un futur millor, els ajudarà a esbrinar quines són les seves motivacions i mirar quin full de ruta és el més convenient per a les seves aspiracions, els ensenyarà l’entorn productiu i com s’han de preparar les entrevistes de feina… En definitiva, els acompanyarà i no els deixarà sols en tot aquest procés.
Des d’IDETSA es fa una crida als joves del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de tota la comarca en general a inscriure’s al Sistema de Garantia Juvenil per accedir als diversos programes existents destinats a pal·liar l’atur juvenil. Per informar-se’n, els recomana adreçar-se al Viver d’Empreses, situat al polígon Les Tàpies de l’Hospitalet (telèfon 977 820 820).

Comenta aquest article