Ports de la Generalitat licita la gestió de la dàrsena esportiva del port de Cambrils
![]() |
Vista aèria del port de Cambrils |
L'empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat el procés de licitació del concurs per a la gestió i l'explotació de la dàrsena esportiva i les instal·lacions complementàries del port de Cambrils. L'objectiu de Ports de la Generalitat és adequar les instal·lacions nàutiques a les noves exigències dels usuaris dins d'un marc sostenible, per impulsar el turisme nàutic, les activitats socials, culturals i esportives i la integració paisatgística del port amb la ciutat, i ser un referent del sector a la Costa Daurada que promogui l'augment del turisme nàutic i ajudi a potenciar l'economia del territori. L'actual concessió del port esportiu de Cambrils acaba el 2018.
Dàrsena esportiva de 441 embarcacions d'entre 6 i 20 metres
La dàrsena esportiva del port de Cambrils acull 441 embarcacions d'esbarjo d'entre 6 i 20 metres d'eslora i també disposa d'un varador i una benzinera. Els licitadors hauran d'haver desenvolupat els darrers cinc anys tasques de gestor de dàrsenes esportives, ports esportius, instal·lacions marítimes i similars. Les propostes s'han d'adequar al Pla de ports de Catalunya i al Pla especial del port de Cambrils, i han de tenir en compte diferents aspectes com són el d'incorporar un Pla de gestió de serveis que asseguri la prestació d'uns serveis de qualitat i fomenti l'ocupació de punts d'amarratge, el lloguer d'amarradors i la mobilitat d'embarcacions així com també el de garantir una explotació òptima per a les infraestructures d'amarratge, fondeig, obres de defensa i edificacions i xarxes de serveis, entre d'altres.
Qui es vulgui fer càrrec de la concessió haurà de presentar un Pla d'actuacions amb accions per tal de millorar i adequar les instal·lacions nàutiques als serveis portuaris a prestar i haurà d'incloure un Pla de gestió mediambiental per refermar el compromís del port amb la sostenibilitat, amb l'objectiu de fomentar l'eficiència energètica i optimitzar els recursos energètics, d'acord amb la legislació vigent.
En els requisits de Ports de la Generalitat també es contempla el fet d'integrar el port amb el municipi i l'entorn, ja que és un dels eixos de Pla de ports per millorar l'encaix entre el port i el teixit urbà. En aquest sentit, es posarà l'accent en l'accessibilitat i la mobilitat de vianants i trànsit rodat del primer tram del dic de llevant que dóna accés a la platja del Regueral.
Finalment, en els requisits també es demana que es desenvolupin actuacions dirigides a incrementar la capacitat de varada d'embarcacions i optimitzar els recursos existents per potenciar el varador. Així mateix, crear una marina seca per a embarcacions de petita eslora.