Cambrils es promociona com a capital gastronòmica de la Costa Daurada a Madrid Fusion
![]() |
A la imatge, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, acompanyada de la Directora General de Turisme Isabel Borrego, la directora de Madrid Fusion Lourdes Plana i la Presidenta de lAssociació de Destinacions per a la promoció del Turisme Gastronòmic, Ana Redondo |
Per segon any consecutiu, Turisme de Cambrils està present a la fira professional Madrid Fusion, fita que en l'edició de 2015 va reunir a més de 1.200 congressistes i uns 400 mitjans de comunicació acreditats. Empreses, xefs i destinacions de tot el món es donen cita en aquesta fira anual que combina zona expositiva, amb un congrés que reuneix a primeres figures de la gastronomia com els xefs Josep i Jordi Roca, Dabiz Muñoz, Elena Arzak, José Andrés o Mario Sandoval. Cambrils, municipi adherit a la campanya de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia de 2016, inicia amb aquesta acció les promocions d'enguany al voltant de la cuina, els productors i el producte de proximitat, les receptes autòctones i la potencialitat dels xefs cambrilencs.
En la jornada d'ahir, la visita de la Directora General de Turismo, Isabel Borrego, de la Directora de Madrid Fusion, Lourdes Plana, i dels nombrosos periodistes internacionals convidats per Turespaña, va motivar lorganització d'una ruta de la tapa entre els municipis de "Tasting Spain" presents a la fira. Cambrils, de la mà del xef Xavi Martí Garcia del restaurant Macarrilla guanyador de la Ruta de la Tapa de Cambrils 2015, va oferir la tapa "Eriçó de mar amb gamba vermella", de la qual se'n van servir més de 500 degustacions en un espai reservat per als professionals.
Cambrils presenta els seus productes estrella
Cambrils presenta a la fira alguns dels seus productes més propis com l'oli d'oliva Arbequina DOP Siurana de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, el romesco i la crema de galeres de l'empresa Sazone & Saltee. Per altra banda, el calendari gastronòmic, la tradició marinera en la cuina cambrilenca i l'oferta dels més de 200 restaurants del municipi, han estat punt d'interès de les desenes de periodistes que han visitant l'estand de Cambrils a Madrid Fusion. A més, la presència de la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada s'ha vist reforçada també per la participació de cuiners cambrilencs en el congrés i en la zona expositiva.