Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip gravaran un vídeo promocional de les Terres del Mestral

Per Redacció

Imatge de la reunió del ple de la MIDIT, ahir dilluns

El ple de la MIDIT, la mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip, va aprovar ahir dilluns, diverses actuacions que seran subvencionades en un 75% pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social (Servicio Público de Empleo Estatal), dins del Programa de projectes innovadors i experimentals. Aquests projectes formen part del "Pla Estratègic de desenvolupament econòmic local de la MIDIT: Pilar de la diversificació econòmica del territori" i es concretaran en un seminari d’assessorament a empreses per a la creació de productes turístics, que s’impartirà abans de l’estiu, i en la gravació d’un vídeo promocional del territori que forma part de la MIDIT, que des de l’any passat s’engloba a la marca turística Terres de Mestral. La previsió és que aquest vídeo, que s’enregistrarà al llarg de l’any i que posarà èmfasi en la gran quantitat d’activitats que s’hi poden realitzar, estigui enllestit l’any 2017.

La resta de projectes consistiran en l’orientació i acompanyament laboral i la recerca de talent del territori, per atraure’l i evitar que marxi, que es farà al llarg de l’any amb la col·laboració d’IDETSA, l’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. També, en l’organització d’un viatge d’intercanvi a Lubmin (Alemanya) per compartir experiències relacionades amb la diversificació econòmica. Cal tenir en compte que en aquesta localitat alemanya hi havia "cinc reactors nuclears que es van tancar d’un dia per l’altre", tal com explica la coordinadora de la MIDIT, Izaskun Cendegui.

Al ple de la MIDIT d'aquest dilluns, que va tenir lloc a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant, també es va donar el vistiplau a l’organització de la 5a Fira de producte local de la MIDIT. Aquesta fira se celebrarà els dies 1 i 2 de juliol a l’Hospitalet de l’Infant i, com a novetat, inclourà concerts a la nit. "La idea és atreure més gent, dinamitzar la fira, perquè hi hagi més ambient al carrer", ha afirmat Cendegui.

Comenta aquest article