Cultura

L'Antena del Coneixement de la URV enceta el seu segon trimestre d'activitats

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una exposició instal·lada al Museu del Molí de les Tres Eres

L’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils –coordinada des del Museu d’Història de Cambrils–, ja té enllestida la programació del segon trimestre del curs 2015-2016. Les activitats, que s’iniciaran avui dilluns s'allargaran fins a meitats del mes de març. Es tracta d’una programació gratuïta i oberta a tota la ciutadania. El regidor de Cultura –Lluís Abella– ha assegurat que "des de l’Antena del Coneixement busquem realitzar una programació ben diversa i enfocada a tots els públics. Des de l’Ajuntament de Cambrils apostem i ho continuarem fent per fomentar la descentralització de la Universitat Rovira i Virgili en el territori".

Les matèries a tractar en aquest trimestre són ben diverses: literatura, música, gestió cultural, biologia i història. Per altra banda se seguirà amb el procés de programar en diferents espais, incorporant-ne un de nou com és el Centre Cívic de Vilafortuny on es realitzarà una nova sessió de Veus cambrilenques a càrrec d’Ester Magrinyà, actual directora del Museu d’Alcover. També cal destacar l'organització d’un concert extraordinari a càrrec de la Coral de la URV a la Cripta de l’Ermita amb motiu del 25è aniversari d’aquesta prestigiosa formació coral dirigida per Montse Rios. El programa doncs del trimestre és el següent:

Dilluns, 25 de gener, a les 19 hores, a la Biblioteca Municipal:
Club de lectura adult amb l’escriptor Jordi Ledesma, per parlar del seu llibre "El diablo en cada esquina". Organitzat per la Biblioteca Municipal de Cambrils i l'Antena de la URV.

Dimarts, 9 de febrer, a les 20 del vespre. Sala d’actes del Centre cívic de Vilafortuny:
Veus cambrilenques, amb la conferència, Els espais de la cultura: Vilafortuny i  la memòria històrica a càrrec d’Ester Magriñá Lozano, Museòloga i Consultora del Màster de Gestió Cultural de la UOC. Organitzat pel Museu d’Història de Cambrils i l'Antena de la URV.

Diumenge, 14 de febrer, a les 11 i les 12 del matí. Torre del Port:
Dins una planetari digital inflable, es projectarà el conte Exploradors del fons marí per endinsar-se en un viatge imaginari al fons del mar per descobrir on viuen les galeres. Activitat familiar inclosa al programa de les Jornades de la Galera i de la Cuina Marinera, amb aforament limitat i en sessions a les 11h i 12h.
Organitza: Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils
Col·labora: Museu d’Història de Cambrils i Antena de la URV

Dilluns, 29 de febrer, a les 19 hores del vespre. Biblioteca Pública Municipal:
Club de lectura adult amb Maria del Mar Valls, per parlar de la novel·la Strappo de Martí Gironell.
Organitzat per la Biblioteca Municipal de Cambrils i l'Antena de la URV

Dimarts, 8 de març, a les 20 del vespre, a l'Ateneu Juvenil:
En el marc del dia Internacional de les Dones, inauguració de l’exposició Itineraris de vida: dones compromeses a Catalunya, produïda per l’entitat Dones per la Llibertat i la Democràcia. Acte inclòs dintre de les Jornades per a la Igualtat de Gènere i la Salut.
Organitzat pel Museu d’Història de Cambrils, l'Antena de la URV i l'Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.

Dissabte, 12 de març, a les 20 del vespre. Cripta de l’Ermita:
Concert de la Coral de la URV dirigida per Montse Rios amb motiu del 25è aniversari de la coral universitària. Acte inclòs a la programació d’hivern-primavera de la Cripta de l’Ermita i a les Jornades per a la Igualtat de Gènere i la Salut.
Organitza: Coral Verge del Camí, Museu d’Història de Cambrils i l'Antena de la URV.

Divendres, 18 de març, a les 20 del vespre, a la sala d’actes del Centre Cultural:
Amb motiu de la commemoració dels 200 anys de la mort d’Antoni de Gimbernat i Arbós, conferència Antoni de Gimbernat: el seu entorn familiar i social, a càrrec de Laureà Pagarolas i Sabaté, director de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona. Organitzat pel Museu d’Història de Cambrils i l'Antena de la URV. Col·labora l'Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article