Cultura

Premis als Superlectors 2015 i taller de ganxet a la Biblioteca Municipal

Per Berta Ruiz

Superlectors 2015 de la Biblioteca Municipal, acompanyats del regidor de Cultura, Lluís Abella, i la bibliotecària Rosa M. Fusté

Ahir a la tarda, la Biblioteca Municipal va entregar els Premis als Superlectors de 2015. Com cada any, es va premiar als usuaris que van realitzar més préstecs durant tot l'any passat dividits en diferents categories. El premi al Superlector més jove va ser per a Ona Crusells Cardona amb un centenar de préstecs; en la categoria de fins a 11 anys d'edat, el premi va recaure en Alba Paulí Cavedo amb 424 préstecs; en la categoria de 12 a 17 anys, el premi va ser per a Lluís Tomé Muñoz amb 125 préstecs realitzats; en l'apartat d'adults, el premi va ser per a Nuria Rodrigo Alonso amb 260 préstecs fets durant 2015, mentre que en la categoria d'entitats, l'escola La Bòbila es va endur el premi Superlectors amb un total de 271 préstecs fets. Tots ells van rebre un obsequi de mans del regidor de Cultura –Lluís Abella–, acompanyat de la bibliotecària, Rosa M. Fusté.

Per altra banda, la trobada d'ahir també va tenir un toc de celebració amb motiu de l'aniversari de l'equipament. De fet, es va programar una sessió especial del cicle "Entre lletres i imatges" en la què Rosa M. Fusté va parlar de la màgia de compartir tot explicant el conte "Llana a dojo" davant de la nombrosa canalla reunida a la planta baixa de la Biblioteca. Per arrodonir la tarda d'activitats, també es va comptar amb la presència del grup de joves de Mitja i Ganxet de Cambrils que va fer entrega d'un regal a la Biblioteca i, per altra banda, també va oferir un taller de ganxet (trapillo) als xiquets.

Altres activitats del mes de gener

A part d’aquesta celebració, durant el mes de gener també destaca l’activitat "Storytelling, contes en anglès", una sessió a càrrec d’alumnes de Grau d’Educació Primària de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La proper sessió serà el dissabte 23 de gener, a les 11 hores, on s’explicaran contes en anglès adreçats a infants entre 7 i 8 anys. L'storytelling sorgeix d'una col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili per desenvolupar projectes d'Aprenentatge Servei i que els estudiants realitzin sessions pràctiques en llengua anglesa.

També cal recordar que el dilluns 25 de gener, a les 19 hores, s'organitzarà una tertúlia amb Jordi Ledesma per parlar de la seva novel·la ‘El diablo en cada esquina’. L'activitat compta amb la col·laboració de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Rosa M. Fusté va explicar el conte "Llana a dojo"

Taller de ganxet amb el grup de joves de Mitja i Ganxet de Cambrils

Comenta aquest article