Informació general

Allò que l'aigua s'endugué

Per Lluís Rovira i Barenys

Abocament de sauló davant l'escullera contigua a la platja de la Llosa, a principis del mes de desembre (foto cedida per Lluís Salat)

A principis del passat mes de desembre el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, va fer un abocament de terra davant d'un tram d'escullera contigua a la platja de la Llosa. Els operaris van estar dos dies treballant-hi, amb tot tipus de maquinària, fins dipositar aquesta franja de terra de sauló en una zona completament desprotegida i sense sentit com és davant l'escullera que hi ha al final de la platja de la Llosa. En aquests moments, tot i no haver-se produït cap temporal important, gairebé ja no queda res de l'abocament ja que l'aigua del mar se l'ha emportat però el rastre de la terra diluïda dins el mar sí que és força evident en aquesta zona.

"Reparar danys produïts pels temporals"

Segons una nota de premsa del propi Ministeri, aquests abocaments de terra es van fer per tal de "reparar danys produïts pels temporals" dels primers dies del mes de novembre passat a tota la costa mediterrània i atlàntica, amb una despesa total de 4,5 milions d'euros per part del Ministeri. Concretament, al llarg del litoral tarragoní el Ministeri va fer una despesa de 1.611.000 euros en les diferents actuacions que va fer. Una d'aquestes actuacions, que va aixecar força polèmica, va ser l'abocament insòlit i sense previ avís d'una gran quantitat de terra de sauló a les platges de Cala Sant Jordi i Cala Vidre, a l'Ametlla de Mar, que cap a finals del mes de desembre es van fer retirar.
Pel que fa a l'abocament a Cambrils, des de l'Ajuntament han confirmat a revistacambrils.cat que tot just van rebre l'avís que es faria l'abocament de terra el dia abans.

Aspecte actual de la platja amb l'abocament de sauló pràcticament desaparegut (foto cedida per Lluís Salat)

Comenta aquest article