Societat

Salou presenta les Nits Daurades 2006, més carregades de festa que mai

Per Lluís Rovira i Barenys



L'alcalde de Salou, Esteve Ferran, i el regidor de Turisme, Marc Montagut, ahir a la presentació de les Nits Daurades 2006
Les Nits Daurades de Salou es presenten, enguany, amb més festa que mai. En total seran 10 dies, del 5 al 15 d'agost, en els quals es comptabilitzaran 33 actes festius de diversa índole. El pressupost de les Nits Daurades 2006 és de 166.000 euros.

Ahir es va fer la presentació del programa d'actes de les Nits Daurades d'enguany en un acte que va anar a càrrec de l'alcalde de Salou –Esteve Ferran– i del regidor de Turisme –Marc Montagut–. Tal com va explicar el regidor de Turisme, les activitats programades dins les Nits Daurades contemplen quatre sectors de públic. Hi ha activitats adreçades als més petits, als joves, als pares i, finalment, a tota la família, "a més, la programació es pot classificar en tres categories, una primera que és l'animació infantil, una altra que és la de la cultura tradicional catalana i una tercera que són les nits temàtiques. Pel que fa a la cultura tradicional catalana, sempre hem volgut que hi sigui present per tal que els visitants la coneguin. En aquest apartat hi ha les havaneres, sardanes, cercavila popular i el correfoc del diumenge 13 d'agost. Pel que fa a les nits temàtiques, cada nit l'espectacle té una ambientació diferent. Així doncs, hi ha la nit dels 80, la nit aragonesa, la nit del jazz, la nit de cabaret, la del concert clàssic, la del hip hop...". Els diferents actes, bàsicament, es faran en tres espais diferents, la plaça de les Comunitats Autònomes, l'espigó del moll i la font lluminosa.

Un dels plats forts de la programació d'enguany és el concert que oferirà el grup La Oreja de Van Gogh el dissabte 12 d'agost a les 10 de la nit al camp de futbol de Salou.

Jordi Pujol, pregoner

L'acte inaugural de les Nits Daurades 2006 serà el pregó que anirà a càrrec de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. El pregó es farà a la Torre Vella el dissabte 5 d'agost a les 8 del vespre. A continuació es farà una gran tronada i una mostra de gegants de Salou.

La cloenda tindrà lloc el 15 d'agost. A les 8 del vespre es farà la missa major a l'església de Santa Maria del Mar. A continuació, la processó de la Mare de Déu que arribarà fins al passeig de Jaume I. A tres quarts d'onze està previst llençar el gran castell de focs d'artifici. Aquest any l'empresa Pirotecnia la Zaragozana és l'encarragada de fer el tradicional castell de focs de Salou, un castell de focs que disposarà de 113 conjunts de foc i d'una massa pirotècnica de 1.780 quilos. Es preveu que tingui una durada de 23 minuts. El cost d'aquest castell de focs és de 31.000 euros.

En l'acte de presentació de les Nits Daurades 2006, l'alcalde de Salou va destacar aquesta programació festiva com un "intent de fer coses que agradin a la gent. Depenem del turisme i tot el conjunt de coses que es pot fer, entre les quals hi ha els actes festius i tenir el poble en condicions, fa que la gent torni any rere any".

Comenta aquest article