Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant aprova un pressupost municipal de 20,1 milions d'euros

Per Redacció

Imatge de la sessió plenària a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar, el passat 22 de desembre, el pressupost consolidat de la corporació per a l’exercici de 2016, amb els vots a favor del PSC i la FIC i els vots en contra de CiU, ERC i PP. El pressupost consolidat, que està integrat pel de l’Ajuntament, els dels organismes autònoms –els patronats municipals de Mitjans de Comunicació, l’Escola de Música i la Llar d’Infants– i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals SLU), ascendeix a 20.140.215, 32 euros. Aquesta quantitat és un 2,89% inferior a la de l’exercici anterior.
El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 18.068.600 euros, un 5,43% inferior al de l’any 2015. Un 21,9% d’aquests diners, és a dir, 3.958.120 euros seran destinats a inversions.

Segons va argumentar l’alcalde, Alfons Garcia, es tracta d’un pressupost "de contenció", que l’equip de govern ha elaborat tenint en compte la disminució d’ingressos que hi ha prevista, a causa de la reducció d’impostos directes (principalment, per la rebaixa de l’IBI que s’aplicarà als veïns i el no cobrament de l’impost de recàrrega de combustible a la central nuclear Vandellòs II, perquè com la parada té lloc cada 18 mesos, l’any 2016 no n’hi ha programada cap) i també de la reducció d’aportacions econòmiques d’altres administracions.

Tot i així, segons va explicar l’alcalde, "la Corporació continuarà apostant per la millora i manteniment dels serveis públics municipals; i en definitiva, per l’atenció a les persones; i pel desenvolupament econòmic del municipi i la generació d’ocupació". Per fomentar l’ocupació, en concret, tornarà a contractar veïns a l’atur mitjançant el Pla d’Ocupació Municipal, al qual destinarà 616.140 euros. En el capítol de personal destaca també l’augment de la despesa, per la part de la paga extraordinària que cobraran els treballadors municipals i que no van poder cobrar l’any 2012 a causa de l’aplicació del Reial Decret Llei 20/2012 de 13 de juliol; i per l’increment salarial de l’1% que hi haurà.

Inversions

Quant a les inversions previstes per al 2016, Alfons Garcia va destacar les corresponents a la Casa de la Cultura de l’Hospitalet de l’Infant (1.750.000 euros), la residència per la gent gran de Vandellòs (250.000 euros), la millora de la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs (198.000 euros), la millora de carrers, de l’enllumenat i de la megafonia a l’Hospitalet (357.000 euros) i la millora d’equipaments municipals, sobretot esportius (sobretot, de la Zona Àster de l’Hospitalet, per valor de 165.000 euros; i del pavelló de Vandellòs, per valor de 116.000 euros).
Una altra inversió destacada serà la relacionada amb el desplegament de la xarxa de fibra òptica a una part del nucli de l’Hospitalet, del qual es podran beneficiar els empresaris, comerciants i particulars dels voltants d’aquesta àrea. A aquest projecte, que s’anirà estenent per tot el municipi en diferents fases i anys posteriors, s’hi destinarà l’any 2016 concretament 434.000 euros.

"Totes les inversions es faran sense incrementar les taxes i els impostos municipals, que es mantindran congelats; ni tampoc l’endeutament municipal, que aquest 2015 representa el 7,55% del pressupost i que continuarem reduint l’any vinent", va afegir l’alcalde.

Comenta aquest article