Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

El Centre Cultural de l'Hospitalet de l'Infant acollirà, avui, la presentació del llibre "A vueltas con la solidaridad y la esperanza" de Manuel Zaguirre

Per RedaccióImatge de l'autor de l'obra "A vueltas con la solidaridad y la esperanza", Manuel Zaguirre
Avui dilluns, 21 de desembre, la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant acollirà la presentació del llibre "A vueltas con la solidaridad y la esperanza". L'acte anirà a càrrec de l'autor d'aquest llibre solidari, Manuel Zaguirre que, amb els diners recaptats pretén donar formació professional, treball i futur a desenes de nois i noies emprobrits al Paraguai, a través de la institució SEPA (Servicio Ecuménico de Promoción Alternativa).

Manuel Zaguirre Cano és un sindicalista espanyol. Nascut a Bacares (província d'Almeria) l'any 1947, als quinze anys, s'afilia a la Unió Sindical Obrera. Entre 1969 i 1971 ocupa la secretaria general a Catalunya d'aquest sindicat, i després d'ocupar el càrrec de secretari de Relacions Polítiques i Sindicals en l'executiva federal, al juliol de 1977, va ser elegit secretari general nacional, càrrec que exerceix durant més de 25 anys, fins al 13 d'abril de 2002 (VII Congrés de la USO). A l'octubre de 2001 és nomenat sotspresident de la Confederació Mundial del Treball. El 2002 és elegit president confederal d'USO i SOTERMUN. L'any 2008, SOTERMUN aconsegueix la seva major cota històrica en generació de solidaritat amb una mica més de 2.500.000 euros i amb presència a uns 40 països. El 2011 el Consell de Ministres li atorga la medalla al mèrit a la feina. El 2014 va presentar el seu llibre "Entre la Resistencia, la propuesta, la solidaridad y la esperanza" amb finalitat solidària.
Ara el 2015 presenta el seu últim llibre "A vueltas con la solidaridad y la esperanza". El llibre arrenca amb una crònica-ficció que va escriure amb 7 mesos d'antelació a l'abdicació de l'anterior cap de l'Estat, quan Espanya vivia el moment més àlgid d'aquesta crisi integral, i proposava una forta reconstrucció constitucional sobre una vintena d'eixos molt minuciosament exposats . I el llibre conclou amb un text que s'anticipa a 2 mesos a les Eleccions Generals d'aquest passat 20 desembre de 2015.

Comenta aquest article