Cultura

La cambrilenca Marta Nolla presenta "Happy colors", una mostra pictòrica on la força del traç i del color són protagonistes

Per Berta Ruiz

Marta Nolla al costat d'algunes de les seves obres exposades a la Rambla de l'Art

L'artista cambrilenca Marta Nolla va presentar, ahir al vespre a la Rambla de l'Art, la seva exposició "Happy colors". Es tracta d'una mostra pictòrica que conté una desena de peces, on la força del color i del traç en són els grans protagonistes. Són acolorits retrats d'actors, personatges públics, éssers fantàstics i fins i tot animals que tenen un fil conductor en comú: el color i l'expressivitat del rostre, dels ulls i de la mirada. Hi podem trobar des de les actrius Marta Hazas, Maggie Civantes fins al pintor Salvador Dalí, els personatges fantàstics de la pel·lícula d'Avatar, l'estilista Alberto Dugarte o el recordat Floquet de Neu.

Tal com ha explicat Marta Nolla a revistacambrils.cat, la font d'inspiració d'aquesta col·lecció va sorgir arrel de veure un curtmetratge del director Jota Linares titulat "Rubita", amb l'actriu Maggie Civantos com a protagonista. D'aquest film, que parla dels prejudicis entre les persones, en van sorgir les primeres peces. De fet, tres dels deu quadres que formen part de la mostra "Happy colors" tenen relació amb aquest curtmetratge. Segons ha explicat Marta Nolla, "volia plasmar un retrat, però no d'una forma normal, sinó barrejar-ho amb la meva tècnica abstracta. Parlant dels prejudicis el que vull reflectir és que el més important d'una persona és el seu interior, per això els pinto a tots de la mateixa manera, amb molts colors. Tant si la persona és de pell blanca o de pell negra, els pinto igual i, sobretot, destacant els ulls i la mirada que és el més expressiu del rostre". Per plasmar aquests retrats, l'artista fa ús de pintura acrílica sobre tela, treballant amb paleta o bé amb les mateixes mans. Per als detalls dels ulls i la boca utilitza un pinzell molt fi per remarcar la potència de les mirades. En la creació dels seus quadres es fixa en fotografies que li criden l'atenció, que li agraden o que li inspiren algun significat.

Aquesta és la primera exposició en solitari d'aquesta jove artista cambrilenca de 33 anys d'edat. Ella mateixa es defineix amb una amant de la fotografia, de l'art i de la gent inspiradora. Sempre ha estat en contacte amb el món artístic i creatiu però és des de fa un any i mig quan, per circumstàncies personals, s'hi ha abocat amb molta més intensitat. De moment, la mostra "Happy colors" es podrà visitar a la Rambla de l'Art fins el proper 17 de febrer. Per conèixer més de la seva obra, es pot visitar el seu perfil de Facebook www.facebook.com/artnolla, la pàgina nollaagutm.wix.com/martanolla o bé a través del correu electrònic nollaagutm@gmail.com.

Comenta aquest article