Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Es projectarà un espectacle audiovisual nadalenc a la façana de l'hospital gòtic de l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

L'espectacle audiovisual es projectarà a la façana de l'hospital gòtic de l'Hospitalet de l'Infant (foto de Ramon Casadó)

Del 18 de desembre fins al 10 de gener, es projectarà sobre la façana de l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant un mapping de temàtica nadalenca, a la plaça de Berenguer d’Entença. Es tracta d’un espectacle audiovisual on es mostraran escenes típiques del Nadal al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, com ara l’encesa de llums, el tió, el dinar de Nadal, el pessebre de la Masia de Castelló, Cap d’Any, la visita de l’Home dels Nassos, els Reis d’Orient, etc. El més característic d’aquest espectacle és que els protagonistes seran els alumnes de P-5 de l’escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i l’Escola Valdelors de Vandellòs i que és un projecte personalitzat, creat exclusivament per al municipi.

A aquesta setantena d’infants se’ls ha gravat davant d’un croma al Teatre-Auditori de l’Hospitalet, per simular la seva presència i participació en les diferents escenes de què consta el muntatge. Gràcies a uns treballs de postproducció, els xiquets apareixeran sobre uns fons d’animació, com si haguessin entrat en uns dibuixos animats, segons ha explicat l’empresa que l’ha elaborat, Nueveojos, que és la mateixa que va fer el mapping sobre la història de la zona i la construcció i remodelació de l’antic hospital. Com a fil conductor, s’utilitzarà una nadala de Judit Farrés, amb una lletra adaptada per a l’ocasió que fa referència al Nadal al municipi.

El mapping, dirigit per Carles Mora, tindrà una durada de 10 minuts i s’estrenarà el divendres 18 de desembre, a les 18.30h, a la plaça de Berenguer d’Entença, on hi ha la façana principal de l’hospital gòtic. A partir d’aleshores, i fins al diumenge 10 de gener es podrà veure dos cops al dia: a les 18 i a les 19 hores. "Amb aquest espectacle original, de color i fantasia, volem que la gent surti al carrer durant aquestes festes, dinamitzar el comerç local, donar importància al nostre patrimoni i alhora ‘fer poble’ i implicar els veïns en els projectes culturals que tira endavant l’Ajuntament", ha afirmat la regidora de Cultura i Ensenyament, Núria Ortiz.

Comenta aquest article