Societat

Prop de 400 puntaires participen en la novena Trobada de Puntaires de Cambrils

Per Berta Ruiz



El Parc del Pescador va acollir, ahir a la tarda, la novena Trobada de Puntaires de Cambrils
El Parc del Pescador va acollir, ahir a la tarda, la novena Trobada de Puntaires de Cambrils, organitzada des de l'Escola de Puntaires de Cambrils, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils. En aquesta ocasió prop de 400 puntaires provinents de 42 escoles d'arreu de Catalunya i de la resta de l'Estat, com Terol, Saragossa, Fraga o Andorra, es van aplegar en aquesta demostració de l'art de les puntes de coixí.

La trobada es va iniciar a dos quarts de sis de la tarda amb la rebuda de totes les participants i l'inici de la trobada. Tot i la forta calor que van patir les puntaires durant bona part de la tarda, nombrós públic es va acostar a contemplar els treballs i les diferents tècniques utilitzades per les diferents escoles. Al llarg de tot el Parc del Pescador també es van instal·lar nombroses paradetes de material per fer puntes de coixí com patrons, boixets artesans, agulles, fils…

Des de l'organització es va oferir a totes les participants aigua fresca i també una coca per berenar. Ja cap al final de la trobada, es van repartir els obsequis de record per a les puntaires, en aquesta ocasió va ser una ampolla d'oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Enguany l'Escola de Puntaires de Cambrils va tornar a premiar les dues puntaires de major i menor edat. La puntaire més jove va ser la Marta Sánchez –de tan sols 4 anys i de l'Escola de Puntaires de Cambrils–, mentre que el reconeixement a la puntaire de més edat de la trobada va ser per a Palmira Veciana –de l'Escola 25 de Setembre de Reus, amb 90 anys–.

Maria Teresa Anguera, professora de l'Escola de Puntaires de Cambrils, va fer una valoració molt positiva de la trobada i de tota l'organització destacant "el treball previ que s'ha fet durant tot el matí, amb el muntatge de les taules i cadires, la col·locació de cartells i la decoració de les taules amb flors de paper i caramels". Maria Teresa Anguera també es va mostrar satisfeta per "la participació de totes les alumnes de l'escola que han col·laborat en l'organització i les nombroses felicitacions rebudes per part de moltes escoles assistents. Això és una recompensa a tot el treball realitzat des de l'escola i una satisfacció molt gran."

Comenta aquest article