Esports

Leire Martín, campiona del Trofeu Federació Catalana

Per Miquel Díaz

La judoka cambrilenca Leire Martín amb el trofeu

Bon començament de temporada per a la categoria cadet del nostre club, amb el primer campionat guanyat per la judoka de -48 kg Leire Martín i una fantàstica participació al Campionat Internacional Villa de Madrid, en què va assolir la setena posició a la seva categoria.

Trofeu Federació Catalana de Judo cadet sub-17

El dia 6 de novembre, durant tot el matí, a les instal·lacions esportives Llars Mundet de Barcelona, es va portar a terme el Trofeu Federació Catalana de Judo cadet. La representació del Club Escola Judo Cambrils la va fer la Leire Martín en la categoria de -48 kg i la Carla Garcia en la categoria de -52 kg. La Carla va fer uns bons combats, amb molt esperit de lluita, però les seves rivals van ser superiors i no va aconseguir puntuar, perdent així la possibilitat de pujar al pòdium. La Leire va tenir més sort i va guanyar tots els combats per ippon (màxima puntuació), amb la qual cos va aconseguir ser la campiona en aquesta categoria.

El fet de guanyar aquest campionat li ha valgut a la Leire la selecció per formar part de l’equip femení de la Federació Catalana de Judo en la categoria cadet per participar en el Campionat Internacional Villa de Madrid en la categoria -48 kg que es va celebrar el 20 de novembre a Madrid.

Campionat Internacional Villa de Madrid

Tot l’equip de nois i noies seleccionades per la Federació van viatjar cap a la capital madrilenya el dia 19, per passar tot el cap de setmana concentrats per a la competició. Les noies competien el dissabte 20 i els nois el diumenge 21. Els professors del CE Judo Cambrils i la companya d’equip Carla Garcia van anar a Madrid el dia 20, per veure i dirigir la competició de la Leire. En aquest campionat participaven diferents equips de totes les comunitats autònomes, a més d’un equip portuguès i francès. El nivell d’aquests joves judokes ja és altíssim i el campionat va tenir el nivell d’un Campionat d’Espanya d’aquesta categoria.

La Leire va fer uns combats d’un alt nivell, però la inexperiència i la pressió d’aquest tipus de campionat va influir en el primer combat, que el va perdre per errades de normativa, no per falta de combativitat, amb la qual cosa es va allunyar de les primeres posicions i ja només va poder lluitar en els següents combats per les medalles de bronze. Finalment va acabar la competició en setena posició, un lloc molt respectable tenint en compte que en aquest campionat hi havia la selecció dels millors judokes cadets d’Espanya. Animem la Leire des del club per preparar el Campionat d’Espanya amb moltes ganes.

Curs de kates de judo

La Federació Catalana de Judo va organitzar, el dissabte 30 d’octubre durant tot el matí, a Barcelona, un curs de reciclatge de kates de judo, orientat als judokes que estan a punt d’examinar-se per a cinturó negre. L’examen per a cinturó negre consta de dues parts teòriques: la part tècnica, en la qual els mestres examinadors pregunten sobre una sèrie de tècniques de judo, i la part d’execució del kata (que serà diferent per a cada grau: primer dan, segon dan, etc.), en la qual l’aspirant a cinturó negre ha de desenvolupar una sèrie de tècniques amb un company d’una forma determinada.

El judoka del CE Judo Cambrils Daniel Rubio Rodríguez, que està preparant l’examen per passar a cinturó negre, va participar en aquest curs i va prendre nota dels possibles canvis o modificacions en l’execució de les tècniques per a una millor preparació del seu examen.

Visita del mestre japonès Go Tsunoda

El 5 de novembre vam rebre la visita del mestre japonès de judo Go Tsunoda, a les nostres instal·lacions. Aquest mestre dirigeix el seu club a la ciutat de Lleida, però cada setmana imparteix seminaris a la nostra província i gràcies a la bona relació que existeix amb el nostre club (ja que els professors del CE Judo Cambrils són alumnes del mestre Go Tsunoda), va voler visitar-nos i fer diferents entrenaments al club. Els judokes del club van gaudir de les demostracions de les seves tècniques d’una qualitat superior i van aprofitar per millorar el seu estat tècnic mitjançant preguntes i consultes al mestre japonès.

Comenta aquest article