Dues medalles d'or, una d'argent i una de bronze dels judokes cambrilencs al primer rànquing català

Per Miquel A. Díaz

Judokes cambrilencs que van competir en el primer rànquing català de la temporada

Durant el matí del dissabte 14 de novembre, a les instal·lacions Llars Mundet a Barcelona, es va disputar el primer rànquing català classificador de la temporada per formar part de l'equip de la selecció catalana de judo i participar en el Campionat d'Espanya del proper any. Un equip de vuit judokes del Club de Judo Dojo Cambrils es van desplaçar fins Barcelona per disputar la competició en diferents pesos. Els competidors cambrilencs van ser l'Ana Garcia al pes de - 52 kg., l'Aleix Serra i el Ivan Jiménez al pes de - 66 kg., el Javier Jiménez, Cristian Roman i Alex Caballero al pes de - 60 kg., l'Abdallah Rachedi al pes de - 50 kg i l' Emanuel Toscano al pes de - 81 kg.

Or per a Ana García

La representant femenina, l'Ana García, afrontava el primer campionat de la temporada amb certa precaució, ja que enguany ha pujat de pes i la majoria de rivals eren desconegudes per a ella i no s'havia enfrontat a elles en temporades anteriors. Tot i no esta del tot adaptada al nou pes, l'Ana va disputar un brillant campionat superant a totes les seves rivals i guanyant a la seva categoria proclamant se campiona al pes de -52 kg. i número 1 catalana al seu pes.

Or per a Ivan Jiménez

Els judokes masculins –Aleix Serra, Alex Caballero i Abdallah Rachedi– no van poder superar els combats preliminars i van quedar eliminats sense tenir opció a lluitar pels llocs de medalles. Per altra banda, l'Ivan Jiménez que també estrenava categoria de pes a -66 kg va disputar un campionat marcat per l'afluència de judokes en aquest pes, ja que eren 40 nois en aquesta categoria. El cambrilenc va haver de disputar set combats per arribar a la final. El seu ritme de lluita i el seu estil tècnic el van dur a superar a tots els seus rivals proclamant se campió al seu pes i número 1 català.

Bronze per a Javier Jiménez

Javier Jiménez tampoc ho va tenir fàcil ja que en el seu pes de -60 kg també hi participaven gairebé 40 nois. Les dues primeres rondes de combats les va superar amb bastant comoditat, però al tercer combat va perdre el ritme de lluita i la concentració i va caure derrotat. En aquest moment se li tancaven les portes per arribar a la final i començaven els combats de repesca per lluitar pel bronze. Va haver de superar cinc combats per poder disputar la medalla de bronze que finalment va aconseguir i va acabar la seva categoria com a número 3 català al seu pes.

Argent per a Emanuel Toscano

El representant del pes més pesat va ser l'Emanuel Toscano que va fer una competició marcada pel seu estil tècnic i contundent, superant tots els combats fins arribar a la final per la màxima puntuació. La final la disputava contra un adversari molt conegut per a ell i al que ja s'havia enfrontat en més ocasions en les temporades anteriors. L'Emanuel no va estar al 100% mentalment ni a nivell tàctic, mentre que el seu adversari va ser superior a ell. El cambrilenc va caure derrotat abans de la finalització del temps per "ippon" (màxima puntuació) i se situa com a número 2 català.

Des del club es fa una valoració molt positiva d'aquest començament de temporada amb quatre judokes cambrilencs en l'elit del judo català i amb moltes opcions de disputar el campionat d'Espanya com a representants de la selecció catalana.