Cultura

S'inaugura l'exposició fotogràfica "La pesca tradicional" a la torre del Port de Cambrils

Per Berta Ruiz



L'alcalde –Robert Benaiges– i el director del Museu d'Història –Gerard Martí–, poc després de la inauguració de l'exposició, ahir al vespre
La torre del Port de Cambrils acull des d'ahir l'exposició "La pesca tradicional" que es podrà visitar fins al 16 d'octubre. En l'acte d'inauguració hi van ser presents l'alcalde de Cambrils i president del Museu d'Història de Cambrils –Robert Benaiges–, que va ser l'encarregat de presentar l'acte, i el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–.

L'exposició està formada per 35 fotografies en format gran, en les quals es mostren els diferents aspectes de la vida als ports, imatges de platges i instantànies d'algunes viles marineres de la costa catalana. També hi mostren el treball i les tasques dels pescadors i mariners, la vida quotidiana dels barris mariners, així com els diferents oficis relacionats amb la pesca i el mar. Les fotografies exposades són una mostra en blanc i negre d'un segle d'història de la Catalunya marítima, des de les fotografies més antigues, datades entorn l'any 1880, fins a les més recents, dels anys 80.

La mostra fotogràfica és una exposició itinerant produïda pel Museu Marítim de Barcelona, que prové de Torredembarra i que després de Cambrils es traslladarà a la localitat de Sitges. Aquesta és una activitat relacionada amb la xarxa de museus marítims "La Mar de Museus". Recordem que recentment el Museu d'Història de Cambrils va signar el conveni d'entrada a aquesta xarxa museística, en la qual 13 museus de les diferents poblacions de la costa catalana estableixen una relació de cooperació i intercanvi del patrimoni marítim.


Comenta aquest article