Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Les platges de l’Arenal i del Torn de l’Hospitalet reben el premi Bandera Ecoplayas 2015

Per Redacció

L'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, la regidora de Turisme, Elidia López, amb Rafael Apraiz, sotspresident d'Ategrus i la bandera Ecoplayas 2015, a Màlaga

Les platges de l’Arenal i del Torn de l’Hospitalet reben el premi Bandera ECOPLAYAS 2015. La platja de l’Arenal ha rebut el premi Bandera ECOPLAYAS 2015, dins de la categoria de “Platges costaneres”; i la Platja del Torn, dins de la categoria de “Renovació”, perquè l’any passat ja va rebre aquesta distinció. Amb aquest guardó, l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS) ha reconegut la qualitat d’aquestes platges de l’Hospitalet de l’Infant des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat.

L’acte de lliurament dels premis, consistent en la bandera ECOPLAYAS i el corresponent diploma acreditatiu, va tenir lloc el divendres 27 de novembre a Màlaga, en el marc del XVII Congreso y Exposición  Internacional de Playas- ECOPLAYAS 2015. A aquest acte, celebrat al Museo Alboraina, hi van assistir l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i la regidora de Turisme i Platges, Elidia López.

Criteris de sostenibilitat i desenvolupament turístic

El jurat dels X Premis Bandera Ecoplayas 2015, format per experts d’ATEGRUS i altres personalitats rellevants, ha valorat el bon fer de l’Ajuntament en la gestió d’aquestes platges, en base a criteris de sostenibilitat i desenvolupament turístic. Entre els factors que ha tingut en compte a l’hora de concedir aquests guardons, hi ha el d’estar en possessió de certificacions i guardons com ara la Bandera Blava i el certificat EMAS; la qualitat de les aigües, la neteja de les platges, la funcionalitat i qualitat dels serveis, l’accessibilitat; i el salvament i socorrisme, entre d’altres. En el cas de la Platja de l’Arenal, el jurat ha valorat especialment “les rutes submarines que s’hi han obert, amb la finalitat d’informar de la riquesa natural de la zona marina que envolta la platja”.

ATEGRUS fa una convocatòria anual per a la presentació de candidatures per aquests premis, en què es valoren conceptes funcionals d’excel·lència estètica, turística, de serveis i de sostenibilitat. Aquests premis es dirigeixen a tots els municipis o entitats supranacionals amb platja, tant costaneres com d’interior (platges fluvials, llacs o embassaments). A aquesta edició dels esmentats premis, l’Ajuntament va presentar la candidatura de la Platja de l’Arenal a la categoria de “Platges costaneres”; i de la Platja del Torn a la categoria “Renovació”.

Cal tenir en compte, segons consta en les bases dels Premis, que els municipis només poden presentar als guardons una única platja per edició en la categoria de “Platja costaneres”. L’any passat, l’Ajuntament va presentar la candidatura de la Platja del Torn per al premi d’aquesta categoria, per primera vegada; i la va aconseguir. Enguany, aquesta platja naturista de renom podia optar a la renovació del guardó i l’ha obtingut, perquè el jurat n’ha valorat l’evolució durant l’últim any (manteniment dels aspectes positius i millora).

Comenta aquest article