Esports

Tres pilots cambrilencs, al Campionat de Catalunya de 125 cc

Per Èlia Bellmunt

Els pilots cambrilencs Ivan Fernández, Armand Baiges i Gonzalo Gracia “Gontxi”

Tres joves cambrilencs aficionats a les motos competiran la temporada 2005 al Campionat de Catalunya de 125 cc. Els tres ho faran amb la mateixa escuderia, la manresana TJT Racing, que reconeix que és una casualitat tenir tres pilots de la mateixa ciutat en una mateixa escuderia. Gontxi, que estudia tercer d’ESO al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, és el més veterà a l’escuderia i va ser qui va anar atraient els altres pilots. En la seva tercera temporada a TJT, Gontxi ha quedat setè al Campionat de Catalunya de 125 cc. Ivan estudia primer de batxillerat a l’IES Cambrils i ha dedicat la seva primera temporada a TJT a formar-se com a pilot. Per a la temporada 2005, TJT es proposa que Gontxi i Ivan es classifiquin entre els cinc primers de Catalunya de 125 cc. Armand s’incorpora per primera vegada a l’escuderia de cara a la temporada 2005. Dedicarà íntegrament aquest primer any a formar-se, a aprendre a pilotar una moto i a notar les sensacions dalt de la moto. L’objectiu de l’escuderia TJT per al 2005 és classificar-se entre els 34 millors temps dels entrenaments, perquè són les posicions que opten a competició.

Esforç i sacrifici

Dedicar-se a la competició implica esforç i sacrifici: els tres pilots segueixen una dieta específica, van al gimnàs, a córrer i en bicicleta. Se’ls programen diverses sessions d’entrenament perquè han de tenir molta capacitat de resistència per aguantar tota una cursa. A banda, també es programen molts entrenaments en diversos terrenys i motos per tal d’aprendre totes les tècniques necessàries per afrontar una competició. Els entrenaments els fan els caps de setmana i sempre procuren anar a un lloc diferent.

Afició d’elit

La competició en el món del motor implica moltes despeses i per finançar els costos cal buscar tot tipus de patrocinadors. Actualment els pares dels pilots cambrilencs mantenen converses amb l’Àrea de Promoció de la Ciutat per tal d’obtenir algun tipus d’ajut. Expliquen els pares que cada any inverteixen entre 10 i 15 milions de pessetes per cada pilot i, mig en broma, mig seriosament, diuen que l’única manera d’afrontar-ho és hipotecant-se i destinant-hi els esforços de tota una família.

L’escuderia manresana

TJT Racing és l’escuderia amb què competeixen els tres pilots cambrilencs. TJT és una empresa fundada el 1956 amb seu a Manresa. Originalment l’empresa es dedicava a fer peces de moto i a partir del 1985, a vendre accessoris al públic. D’aquí en va sortir el vessant esportiu de l’empresa, l’escuderia, per provar els propis elements en competició. Per TJT han passat pilots com Toni Elias i David Checa, germà de Carles Checa. L’escuderia es dedica a anar pujant joves sense experiència, entre 10 i 12 anys, per formar-los com a pilots. L’any passat, TJT va guanyar el Campionat de Catalunya de 600 cc amb un pilot de Lleida i de cara al 2005 negocien amb Yamaha per obtenir el seu suport.

§ GONZALO GRACIA “GONTXI”§

14 anys
El Gontxi competeix des dels 10 anys i la del 2005 serà la seva tercera temporada a 125 cc. Li agradaria arribar a ser campió del món i admira Dani Pedrosa i Valentino Rossi. Té clar que “tres cambrilencs en una escuderia és una casualitat, no acostuma a passar”.

§ IVAN FERNÁNDEZ§

16 anys
L’Ivan pilota des dels 14 anys i s’emmiralla en Ruben Xaus i Valentino Rossi. Malgrat confessar que “combinar estudis i motos és complicat” ha quedat 13è en la seva primera temporada. Opina que “al ser tres cambrilencs hi ha més compenetració, perquè ens veiem més sovint”.

§ ARMAND BAIGES§

16 anys
L’Armand pilota motos des dels 10 anys i el seu pilot de referència és Mike Doohan. Conscient que “arribar a dalt de tot és molt difícil”, explica: “vaig convèncer els meus pares per fer una prova a Montmeló”, gràcies a la qual enguany competirà per primera vegada.

Comenta aquest article