Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

S’adjudiquen les obres de la Casa de la Cultura de l’Hospitalet de l’Infant

Per Redacció

Imatge virtual de la que serà la nova Casa de la Cultura de l'Hospitalet de l'Infant

Les obres de construcció de la Casa de la Cultura, el nou equipament públic municipal que acollirà els mitjans de comunicació municipals, el Casal d’Entitats i el Casal de Joves a l’Hospitalet de l’Infant, s’han adjudicat a l’empresa Acsa Obras e Infraestructuras SAU, per un import de 2,8 milions d’euros i un termini d’execució de 20 mesos. Aquesta empresa s’ha compromès a destinar 500.000 euros en concepte de millores. El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar l’adjudicació, ahir dimecres, amb els vots a favor del PSC, ERC, la FIC i PP i l’abstenció de CiU.

La previsió és que aquest nou equipament es comenci a construir a finals d’any, al solar ubicat al carrer de les Escoles,12. Tal com va ratificar el ple, el passat 29 de juliol, a proposta del departament de Serveis Tècnics i dels mitjans de comunicació municipals, una de les sales destinades als mitjans de comunicació municipals durà el nom de José Maria Muriente Preciado "Chema", en homenatge a un dels fundadors de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i treballador del consistori que va morir el passat mes de maig.

Serà un edifici de planta baixa i dues plantes pis, amb una porció de planta soterrani. Tindrà forma de ‘u’ i generarà un espai lliure exterior, a mode de plaça, oberta cap al carrer de les Escoles, on estarà ubicat l’accés principal. El nou equipament disposarà d’una superfície construïda de 1.800 m2: els mitjans de comunicació municipals ocuparan part de la planta baixa i part de la planta primera; el Casal de Joves, la resta de la planta primera; i el Casal d’Entitats comptarà amb cinc locals independents a la planta segona. A la planta baixa hi haurà, a més, uns espais d’ús general, com són una sala polivalent, una sala taller i una aula d’assaig; i a la planta soterrani, cinc petits magatzems i un espai per a les instal·lacions de l’edifici. A l’hora de distribuir l’espai, l’Ajuntament ha tingut en compte les opinions dels mitjans de comunicació municipals, el Casal de Joves i les entitats, amb els quals s’ha reunit en diverses ocasions per tractar diversos aspectes.

L’edifici projectat serà molt eficient pel que fa al consum d’energia i emissió de diòxid de carboni a l’atmosfera, ja que obté una Qualificació Energètica Classe A, que és la màxima qualificació possible, gràcies en part als materials utilitzats, l’eficiència de les instal·lacions i la incorporació de geotèrmia.

Comenta aquest article