Informació general

Arriben 25 joves d'arreu del món per participar en el segon torn dels camps de treball de la Llosa

Per Judit Pinazo



El grup de 25 joves que participen en el segon torn de treballs arqueològics a la vil·la romana de la Llosa
El passat dilluns 17 de juliol es va iniciar el segon torn dels camps de treball arqueològics a la vil·la romana de la Llosa. Aquest grup continuarà la tasca iniciada fa quinze dies pel primer grup de joves, provinents de Catalunya i el País Basc, d'edats compreses entre els 15 i els 17 anys. Ahir,
a la sala de plens de l'Ajuntament, es va fer la recepció oficial als joves del segon torn. Els joves van ser rebuts per la regidora de Cultura –Neli Queral– acompanyada del director del Museu d'Història –Gerard Martí–, el coordinador del camp de treball –Sergio Martín– i el delegat territorial de Joventut a Tarragona –Carles Castillo–.

Aquest segon grup està format per un grup de 25 joves de 18 a 30 anys d'un total de 14 països d'arreu del món: Mèxic, Japó, Canadà, França, Alemanya, Sèrbia, Itàlia, Estats Units, Turquia, Escòcia, Eslovàquia, Hongria, Rússia i Catalunya. S'estaran aquí fins al proper 30 de juliol i continuaran els treballs d'excavació de la zona nord del jaciment, anomenada sector 3000, que es va començar a excavar ara fa tres anys. Durant aquest temps s'han pogut delimitar un seguit de restes constructives fins ara desconegudes, fins i tot un enterrament d'època tardoromana, que obren un nou front de recerca. Els joves treballen sota la supervisió d'un equip tècnic, dos arqueòlegs i dos monitors d'arqueologia de l'empresa Codex.

El camp de terball és una activitat proposada per la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i està dirigida per un equip de monitors de la Fundació Pere Tarrés. En la presentació del nou grup d'ahir, Neli Queral va remarcar que a banda de ser una trobada entre joves interessats en l'arqueologia, és també una bona manera de conèixer la ciutat, la seva cultura i el seu oci. El grup de 25 joves s'allotjaran durant aquests 15 dies al CEIP Joan Ardèvol.

Comenta aquest article