Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Intensa agenda d'actes culturals, esportius i juvenils aquest cap de setmana a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció



Cartell del Festival l'Aglà que se celebrarà demà al poliesportiu de Vandellòs
Intens cap de setmana d'activitats al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, tant en l'àmbit cultural, juvenil i esportiu. Per un costat, se celebraran les Jornades commemoratives del 710 aniversari del naixement de l'Infant Pere d'Aragó (1305-1381), organitzades pel Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant i l'Antena del Coneixement de la URV de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. En el marc d'aquestes jornades, s'han programat dues conferències, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet. La primera conferència tindrà lloc, avui divendres 20 de novembre a les 19.30h, sota el títol "L'infant Pere d'Aragó: de conseller reial a visionari franciscà" i anirà a càrrec de Gerard Puig, llicenciat en Història i investigador doctoral URV. De la segona conferència, titulada "L'infant Pere, Baró d'Entença i comte de Prades" i prevista per al divendres 27 de novembre a les 19.30h, anirà a càrrec d'Ezequiel Gort, doctor en Història i arxiver municipal de Reus.
 
Festival l'Aglà

Dissabte, també se celebrarà la cinquena edició del festival l'Aglà organitzat per l'Associació de Joves de Vandellòs, a partir de les 23.30h, al poliesportiu de Vandellòs, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Hi actuaran Xeic, Aspencat, Dr. Prats, Pirat's Sound Sistema i DJ OGT. Les entrades ja es poden adquirir de forma anticipada per un preu de 10 euros als punts de venda físics (Cooperativa de Vandellòs, Bar Donosti Hospitalet de l'Infant, Bar de Baix Rasquera, Bat a Bat Reus i Casal Despertaferro Reus). Com a novetat d'aquest any, es poden comprar de forma online a https://www.codetickets.com. A taquilla, les entrades tenen un preu de 12 euros.

Premis de la 4a Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència per Muntanya
 
Per altra banda, dissabte a les 20.30 hores a l'Auditori de Vandellòs, es farà el lliurament de premis de la 4a Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència per Muntanya. Aquest acte està organitzat per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Correllengua a Vandellòs
 
El Correllengua, una iniciativa popular que se celebra anualment en els territoris de parla catalana, amb l'objectiu de mostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l'ús social, està dedicat enguany al poeta, cantant i actor alcoià Ovidi Montllor. Aquest diumenge 22 de novembre arribarà a Vandellòs. Els actes previstos els ha organitzat el Centre d'Estudis de la Vall, amb la col·laboració de l'Ajuntament i l'Escola Valdelors i consistiran en una composició poèticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera, que s'oferirà a l'Auditori de Vandellòs a les 18h; una exposició dels murals realitzats pels alumnes de l'Escola Valdelors, a les 19h, a la Sala Llorers de Ca la Torre; i una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Reus Jove, a la Plaça Drs. Gil-Vernet, a la mateixa hora. En finalitzar, es farà la lectura del manifest.

Comenta aquest article