Nou restaurants de la demarcació de Tarragona passen a la final dels premis Cartaví 2015
![]() |
M. José Luna, representant de Cartaví; Jordi Jardí, director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils i Antoni Cruces, secretari general de Cartaví, en el moment de fer públics els finalistes tarragonins del premi Cartaví, ahir, a l'Escola d'Hoteleria |
L'Escola d'Hoteleria i Turisme va ser la seu, ahir, de la fase semifinal corresponent a la demarcació de Tarragona de la 7a edició dels premis Cartaví. Un jurat format per representants de diferents DO tarragonines, somellers i premsa va valorar les cartes de vins dels restaurants que havien passat la primera selecció i en va determinar els finalistes de cadascuna de les tres categories del premi. La valoració es feia atenent a molts factors: la quantitat i varietat de vins de les diferents DO catalanes i la presentació dels vins entre molts altres aspectes.
Aquests premis, impulsats per l'Associació Vinícola Catalana, tenen com a objectiu distingir els restaurants catalans que promocionen els vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d'origen catalanes. Enguany és la primera vegada que es fa una primera fase en cadascuna de les quatre demarcacions catalanes per tal de triar els restaurants que es disputaran el premi Cartaví 2015 a la final que tindrà lloc el proper 2 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona.
Els nou finalistes de la demarcació de Tarragona
El premi està dividit en tres categories atenent al preu mig del menú del restaurant. Així doncs, en la categoria A, per a restaurants amb preu mig del menú de més de 35 euros, van quedar finalistes Les Moles, d'Ulldecona; Els Tallers, de Siurana; Villa Retiro, de Xerta i Hotel Can Batiste, de Sant Carles de la Ràpita.
En la categoria B, en el que hi participen els restaurants amb un preu mig del menú d'entre 15 i 35 euros, van ser nomenats finalistes Nou Moderno, de Vilalba dels Arcs; Vell Papiol, de Calafell; El Piró, de Gratallops i Hostal Sport, de Falset. Pel que fa a la categoria C, de restaurants amb menús de menys de 15 euros, l'únic finalista va ser La Vinateria, del Vendrell.
Patronal del vi a Catalunya
L'Associació Vinícola Catalana és l'única patronal del vi a Catalunya i té com a objectiu principal el de la defensa, gestió, representació i foment dels interessos econòmics i professionals comuns als membres adherits. Actualment l'entitat agrupa 157 firmes de les quals 106 pertanyen a la demarcació de Barcelona, 31 a la de Tarragona, 12 a la de Girona i 8 a la de Lleida.