Cultura

Cambrils acollirà la 32a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya l'any vinent

Per Berta RuizD'esquerra a dreta, Robert  Rovira, Eduard Pellicer, Pere Martí i Gerard Salvadó
La Colla del Ball de Bastons de Cambrils, juntament amb el president de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya –Robert Rovira–, van presentar ahir la 32a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, que es farà a Cambrils l'any vinent. Tal com va explicar Robert Rovira, "aquesta trobada es fa des de l'any 1976 i cada any una població diferent s'encarrega d'organitzar-la. Aquesta és una mostra importantíssima d'aquest ball tradicional que reuneix moltes colles de ball de bastons de tot Catalunya. És una representació de les diferents mostres de ball, una dansa ancestral molt rica en coreografia, músiques i percussions que disposa d'un patrimoni molt important".

Tal com va explicar el president del Ball de Bastons de Cambrils, Eduard Pellicer, des de la junta de la colla es va proposar presentar la candidatura per acollir la trobada de bastoners de l'any 2007, juntament amb la proposta de la ciutat de Lleida, després que la població de Pallejà es fes enrere en l'organització de l'esdeveniment. Cal dir també que des de la Colla de Ball de Bastons de Cambrils es va apostar fort per poder acollir la trobada, ja que justament l'any vinent es compleixen 100 anys de l'existència del ball de bastons a Cambrils.

La trobada tindrà lloc el 16 de juny de 2007 i es calcula que es poden reunir prop de 2.000 bastoners provinents de tot Catalunya. Per la tarda arribaran totes les colles i es faran dues cercaviles pels carrers del port, una que sortirà des del Parc del Pescador i l'altra que sortirà des de la plaça de la Concòrdia, que acabaran amb una ballada al Mollet del Rec. Després està previst organitzar un sopar al Parc del Pinaret i un ball o concert per a tots els participants. D'altra banda, durant tota la setmana prèvia a la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya a Cambrils es faran altres activitats relacionades amb el món del ball de bastons.

Comenta aquest article