Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant rep el Grup de Bitlles com a campió de l'Intercomarcal

Per Redacció

Recepció al Grup de Bitlles del Foment Cultural, a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

En representació de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, diversos membres del consistori, encapçalats per l’alcalde, Alfons Garcia, van rebre a la Casa de la Vila, el Grup de Bitlles del Foment Cultural, com a campió de l’Intercomarcal 2015. Per agrair aquest reconeixement públic, que va tenir lloc aquest passat dimecres, el Grup de Bitlles va lliurar a l’Ajuntament el trofeu d’enguany. Es tracta del 10è trofeu de guanyador que ha aconseguit aquest grup, el 8è consecutiu, perquè es va proclamar campió els anys 2003, 2004 i també els anys compresos entre el 2008 i el 2015 inclosos.

Enguany, a més, l’equip de l’Hospitalet de l’Infant ha batut un nou rècord al campionat, en fer 25 de les 27 bitlles possibles a la 10a jornada, que es va celebrar a Pinell de Brai el passat 14 de juny. El Campionat Intercomarcal de Bitlles va començar el 15 de març i va finalitzar el 4 d’octubre. Durant aquest temps, hi van competir 21 equips, en les 21 jornades de què va constar el campionat. L’equip de l’Hospitalet de l’Infant va quedar primer, amb 353 bitlles; el de Xerta, segon, amb 339 bitlles; i el de Rasquera, tercer, amb 337.

El Grup de Bitlles del Foment Cultural va iniciar la seva activitat l’any 1987. Precisament, Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant, que celebra el seu 30è aniversari, ha editat enguany un llibre digital, titulat “Bitlles, bitllots i garrot. 25 anys (1987-2012) de la recuperació del joc de bitlles a l’Hospitalet de l’Infant”, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Dels textos i de la documentació inclosa se n’ha fet càrrec Teo Castillo, el vocal d’aquesta entitat local que és responsable de la secció de Bitlles; i de les fotografies, el mateix Teo, juntament amb Paquita González. Del disseny i la maquetació, se n’ha ocupat Eva Alonso.

Comenta aquest article