Dos atletes cambrilencs aconsegueixen bons resultats al Campionat d'Espanya cadet a l'aire lliure

Apolo Llaberia en un moment de la prova de llençament de martell
Durant el passat cap de setmana, 15 i 16 de juliol, es va disputar a la pista d’atletisme Moisés Llopart del Prat de Llobregat el V Campionat d'Espanya a l’aire lliure de la categoria cadet. En representació del Club Atletisme Cambrils hi van participar dos atletes: Carlos Martínez a la prova dels 300 metres llisos i Apolo Llaberia al llençament de martell.

La seva prestació va ser excel·lent, ja que tots dos van millorar marca personal al campionat més important de la temporada.

Carlos Martínez havia assolit la marca mínima de participació a la final del Campionat de Catalunya, on va quedar cinquè, parant el cronòmetre en 38”85. Dissabte pel matí corria la primera semifinal de les tres programades. Després d’una sortida decidida, i en una carrera en progressió, va arribar a la darrera recta en primera posició aparellat amb dos atletes més. Als darrers metres va cedir davant l’empenta dels altres dos atletes assolint una notable tercera posició, marcant un registre personal de 38”35, és a dir, mig segon menys de la seva millor marca. Tractant-se d’una cursa de velocitat, val a dir que aquesta millora és espectacular.

Carlos Martínez arribava a la competició amb la trenta-unena marca, tancant la llista dels participants inscrits.

Per passar a la final, reservada per als vuit millors, es classificaven els dos primers de cada semifinal i els dos millors temps. Després de les tres semifinals havia pujat fins a la desena marca de tots els competidors, quedant-se a només dos llocs de córrer la final. Tanmateix, es convertia en el millor atleta català dels quatre que participaven, prenent-se la revenja del Campionat de Catalunya, ja que tots ells havien quedat per davant seu.

A la tarda era el torn de l’atleta Apolo Llaberia. L’any passat havia participat al Campionat d’Espanya, per la qual cosa ja tenia l’experiència d’aquest tipus de competició. De l'onzena posició de l’any passat ha passat a la cinquena d’enguany amb una millor marca personal de 51,32 metres que significava un nou rècord de Cambrils que ell mateix tenia. L’ordre de marques dels atletes inscrits es va respectar a la competició, per la qual cosa no va poder millorar la cinquena posició que té al rànquing estatal. A l’igual que el Carlos, acabava com a millor atleta català de l’especialitat. Tot i que el seu cas era diferent, ja que es tractava de refermar la seva condició d’actual campió de Catalunya.

Un balanç força esperançador d’aquests dos atletes de cara a properes temporades. A més, tenint en compte que les seves condicions d’entrenament milloraran considerablement amb la realitat imminent de la pista d’atletisme.