Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Els veïns de Vandellòs i l’Hospitalet tindran una rebaixa del 13% en el rebut de l’IBI de l’any 2016

Per Redacció

Imatge de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, aquest passat dimarts

Els veïns de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant veuran una rebaixa del 13% en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de 2016. Aquesta rebaixa serà conseqüència de la pujada del 13% del valor cadastral dels habitatges urbans, d’una banda; i de la reducció del 23% del tipus impositiu sobre el valor cadastral, d’una altra (el tipus passarà a ser del 0,60 al 0,46%).

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és un dels 78 municipis de la demarcació de Tarragona on s’aplicarà l’actualització del valor cadastral de tots els immobles urbans l’any vinent. Perquè els municipis puguin sol·licitar-la a l’Estat, han d’haver passat al menys 5 anys des de l’última revisió cadastral (en el cas de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, n’han passat 29, perquè l’última es va fer l’any 1986), existir diferències substancials entre els valors de mercats actuals i els que van servir de base per determinar els vigents; i haver fet la petició a la Direcció General del Cadastre abans del passat 31 de maig, cosa que va fer l’Ajuntament.

L'Ajuntament rebaixarà un 23% el tipus de gravamen

Per mitigar l’impacte d’aquesta actualització a l’alça del valor cadastral, que és la base imposable de l’IBI, i no repercutir aquest augment en les butxaques dels contribuents, l’Ajuntament disminuirà un 23% el tipus de gravamen pel qual es multiplicarà la base imposable (és a dir, l’any 2016 es passarà d’un tipus del 0,60 al 0,46%). Amb aquesta baixada del tipus impositiu que l’Ajuntament ha decidit aplicar, es calcula que el consistori recaptarà 170.500 euros menys que l’any 2015 en concepte d’IBI i que els veïns s’estalviaran un 13% en els rebuts.

La quantia de la resta dels impostos i taxes municipals que hauran de pagar els veïns de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant l’any vinent serà la mateixa que la d’enguany. És a dir, l’Ajuntament mantindrà congelats els tributs municipals, com ara la taxa de recollida d’escombraries (malgrat l’increment del cost del tractament dels residus, de gairebé 29.000 euros, que assumirà el consistori), la taxa de subministrament d’aigua potable i la utilització del servei de clavegueram i l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.

El consistori també mantindrà les bonificacions per a les famílies nombroses i monoparentals, que podran arribar fins al 60%. A més, per facilitar als veïns el pagament de l’IBI urbana, el consistori tornarà a fraccionar l’import del rebut en dos pagaments.
Tot això es va acordar aquest passat dimarts 27 d’octubre, en la sessió plenària ordinària que va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Vandellòs. En aquesta sessió es va aprovar inicialment la modificació de les ordenances fiscals, reguladores dels impostos, taxes i preus públics per a l’exercici econòmic de 2016, amb els vots a favor del PSC, ERC, PP i la FIC i l’abstenció de CiU.

Comenta aquest article