Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

El patrimoni de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va rebre prop de 4.900 visites, aquest estiu

Per Redacció

Imatge d'una de les visites guiades

El patrimoni històric-cultural de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va captar l’interès d’un total de 4.867 persones, aquest estiu passat (juliol, agost i setembre). D’aquestes, 113 persones van participar en les visites guiades als espais de la Guerra Civil que va oferir la Regidoria de Cultura; 4.391 van visitar el mirador construït en una de les torres de l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant, de les quals 33 ho van fer de forma guiada, en el marc de la visita programada a l’hospital gòtic; i al Centre d’interpretació de l’oli de Vandellòs, més conegut com el Molí de l’oli’, s’hi van registrar 363 visites, de les quals 63 van ser guiades.

D’altra banda, a la façana de l’hospital gòtic, s’hi va projectar cada divendres i dissabte a les 22h, un espectacle audiovisual (mapping) amb efectes de moviment, 3D i efectes sonors i música, mitjançant el qual es va explicar la història de la zona i la construcció i remodelació de l’edifici. Aquest mapping es va poder veure a la plaça de Berenguer d’Entença un total de 33 vegades, tot i que es difícil precisar el nombre d’espectadors que l’han gaudit, perquè no hi ha límit d’aforament i aquest va variar en funció del dia.

La regidora de Cultura, Núria Ortiz, considera que tant les visites com el mapping han servit per "posar en valor i difondre el ric patrimoni històric-cultural de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i per facilitar l’accés i donar a la gent l’oportunitat de gaudir-lo". Amb el mateix objectiu, la regidora ha recordat que l’Ajuntament té en marxa actualment altres projectes relacionats amb el patrimoni, com ara la redacció d’un Pla director d’interpretació, senyalització i gestió de les fortificacions de la guerra civil del Coll de Balaguer; les obres de restauració del mur i la torre de la cara nord de l’hospital gòtic, que és previst que comencin aquest mes d’octubre; i l’obertura del futur centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, que tindrà lloc l’any vinent.

Comenta aquest article