Cultura

Cristòbal Garcia exposa "Parets que parlen, graffitis a Catalunya" a la Sala Àmbits

Per Elena Martí



Cristòbal Garcia davant d'una de les imatges de l'exposició
"Parets que parlen, graffitis a Catalunya" és l’exposició de Cristòbal Garcia que es va inaugurar ahir al vespre a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils. Cristòbal Garcia, nascut a Lorca i resident a Reus, es va iniciar en la fotografia el 1982. El 2003 va guanyar el Premi Beca Medalla Gaudí de Reus. Sota el títol "Cossos, esforços i desitjos" va exposar a la Sala Àgora de Cambrils imatges d’esportistes de l’Special Olimpics de Barcelona.

En aquesta ocasió "Parets que parlen" capta imatges de diferents grafits de tot Catalunya, especialment del Camp de Tarragona i de Barcelona. L’objectiu de l’exposició és deixar constància d’un art més o menys efímer, un art espontani, ja que pot estar exposat diversos anys o unes hores, són obres de carrer que es van sobreposant unes amb les altres. Les fotografies dels grafits estan impreses sobre unes lones o teles amb bastidor, una tècnica interessant que recorda més a la textura d’una paret.

L’exposició itinerant es complementa amb un acurat catàleg, editat per Pragma Edicions el 2004, on recull les imatges dels grafits acompanyades d’uns interessants textos (de Xavier Amorós, Manuel Rivera i Maria Teresa Boronat, entre altres). Aquesta exposició s’ha pogut veure en diversos espais, com el Tinglado 2 i els Serveis Territorials de Cultura de Tarragona o la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus, i properament es podrà veure al Palau Bofarull de Reus. A la Sala Àmbits es podrà veure a partir d’avui i fins al dia 29 de juliol.

Comenta aquest article