Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Fisioteràpia aquàtica per a dones operades de càncer de mama, a l’Hospitalet de l’Infant

Per Redacció

Les sessions de fisioteràpia aquàtica es fan a la piscina municipal coberta de l'Hospitalet de l'Infant

La piscina municipal coberta de l’Hospitalet de l’Infant acollirà novament sessions de fisioteràpia aquàtica destinades a dones operades de càncer de mama. Aquest és el quart any que es realitzarà aquesta activitat al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.
En aquesta ocasió es durà terme a partir d’aquest 20 d’octubre de 2015, els dimarts d’11 a 12 hores; i els divendres de 10:30 a 11:30 hores. L’objectiu és la rehabilitació i la prevenció de l’edema limfàtic o limfoedema en dones intervingudes de càncer de mama. Això és el que poden patir les dones després d’una mastectomia, si noten que amb el temps, el braç de la mateixa banda presenta una sèrie de canvis com pèrdua de mobilitat, enduriment, inflamació i fins i tot dolor.

Aquesta és una de les activitats aquàtiques incloses dins del programa “Molt per viure” de l’Associació Espanyola Contra el Càncer – Catalunya Contra el Càncer de Tarragona (AECC) i que compta amb la col·laboració de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Les interessades a rebre aquest servei gratuït de fisioteràpia i rehabilitació especialitzada han de posar-se en contacte amb l’AECC (Av. Ramon i Cajal, 29, 1r A, 43001 Tarragona; telèfons 977 222 221 i 977 222 293) o amb l’Àrea d’Esports (Pl. Àster s/n, 43890, l’Hospitalet de l’Infant; telèfon 977 820 523).

L’entrada a la piscina coberta de l’Hospitalet serà gratuïta per a les empadronades al municipi; i tindrà un preu d’1,5 euros per a les persones de fora de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Amb la voluntat d’actuar i incidir en la prevenció, informació i conscienciació del càncer, així com en la rehabilitació de les persones que han patit aquesta malaltia, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’empresa municipal que gestiona les instal·lacions esportives (Llastres Serveis Municipals, SL) i l’Associació Espanyola Contra el Càncer – Catalunya Contra el Càncer de Tarragona (AECC) van signar un conveni de col·laboració el mes d’octubre de 2012. D’aquesta manera el consistori cedeix a l’associació les instal·lacions de la piscina municipal coberta de l’Hospitalet de l’Infant per realitzar aquestes activitats.

Comenta aquest article