Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Un centenar de persones participen en les caminades i pedalades populars de Vandellòs i l’Hospitalet

Per Redacció

Foto de grup dels participants a la pedalada

Un centenar de persones, de diverses edats, va participar aquest passat cap de setmana en les activitats que va organitzar l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de l’Escola Mestral, la Penya Ciclista de l’Hospitalet de l’Infant, el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs i el Centre Excursionista Serres del Mestral, amb motiu de la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

En concret, una seixantena de persones van prendre part en les activitats que van tenir lloc el dissabte 17 d'octubre a l’Hospitalet –una vintena, a la “caminada cultural”, que va consistir en una visita guiada per diverses restes de la Guerra Civil al Coll de Balaguer que va anar a càrrec del Grup de Recerca i Investigació d’Espais de la Guerra Civil; i 35 persones més, a la pedalada popular–; i 47 persones més van participar a la pedalada i caminada popular de diumenge 18 d'octubre a Vandellòs. En finalitzar, totes elles van ser obsequiats amb un berenar.

Els objectius principals d’aquestes activitats, organitzades sota el lema europeu "Tria. Canvia. Combina", eren impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics; potenciar un retrobament de la ciutadania amb el municipi, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat; i reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat, entre d’altres.

Comenta aquest article