Cultura

Pintura, dansa i costura: les tres grans passions de David Callau a l'exposició "De puntes"

Per Berta Ruiz

David Callau al costat d'algunes de les peces que formen part de l'exposició instal·lada a la sala Àgora

Pintura, dansa i costura: les tres grans passions de l'artista cambrilenc David Callau Gené es donen la mà en l'exposició "De puntes", instal·lada a la sala Àgora del consistori cambrilenc. L'acte d'inauguració de la mostra, que va aixecar molta expectació entre el públic, va tenir lloc el passat divendres al vespre. David Callau torna a exposar a Cambrils, uns deu anys després de la seva darrera exposició pública, "Noves pinzellades" de l'any 2005-2006. En aquesta ocasió ho fa amb una exposició que té l'origen en la sèrie "Entre páginas", presentada a Saragossa el novembre de 2014. Segons ha explicat David Callau a revistacambrils.cat, "tenint en compte les dimensions de la sala vaig decidir estirar la sèrie que havia fet a Saragossa i passar una mica 'de puntes' pel treball. En aquest cas, estic deixant una mica la part visceral i torno a les arrels de la costura i de la dansa, que tant m'apassionen. Aquí presento les arrels del David Callau, des dels meus inicis. És aquest estil figuratiu abstracte, posant fil i agulla a allò que plàsticament i emotivament em 'frapa' tant com és la dansa. Sempre que puc anar a veure un espectacle de dansa a qualsevol país, m'apassiona i si puc estar darrere les 'bambalines', encara més. Aquest anar i vindre m'inspira molt. Potser la gent la pot trobar naïf, cursi, però jo amb les meves pinzellades més agressives li dono aquest to que també és conceptual o més avantguardista".

Una exposició dedicada a la seva amiga Pilar Olivé

Amb l'exposició "De puntes", Callau combina les seves tres grans passions i ret homenatge a una gran amiga, Pilar Olivé, desapareguda l'any passat. "L'any passat em va deixar una gran amiga, vaig treballar amb ella en una botiga d'alta costura; van ser moments meravellosos i crec que aquí recullo les ensenyances. Realment això és una obra més reposada i no tant sols dedicada al món de la dansa, sinó que la costura també s'hi veu involucrada". Pel que fa a la tècnica, Callau treballa l'oli en diferents suports com el lli, el cotó, el paper artesà i també aplica diferents collage amb diversos materials com fòssils, pedres, agulles, etc.
Sobre el fet de tornar a exposar a Cambrils, David Callau va comentar: "Cambrils és Cambrils, casa és casa. Què bonic trobar la gent de casa, la família, les persones que t'estimen, està bé obrir horitzons i noves portes que s'estan obrint, però sempre dono gràcies a l'acolliment de Cambrils".

Immers en diversos projectes

L'artista cambrilenc està immers en diversos projectes. Actualment està acabant un mural amb una productora de televisió a l'Aragó i ha iniciat una projecte amb l'Ajuntament de París. En aquest cas, Callau du a terme una obra de gran format –amb peces de 2, 3 i 4 metres– en què utilitza el vidre temperat i el trenca. Segons Callau, "és un projecte conceptual dedicat al mar, però el mar dins de l'aigua. Vull transmetre el silenci absolut que hi ha dins del mar i transportar la bellesa de les barreres de corall o els bancs de peixos, però tot plegat en un format XXL". Posteriorment marxarà a la ciutat italiana de Pàdova on presentarà una exposició sobre la música i més endavant tornarà a Tarragona per portar la seva exposició marítima, però amb un to més mediterrani. De moment, l'exposició "De puntes" de la sala Àgora es podrà visitar fins el proper 20 de novembre.

Comenta aquest article