Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

El CAP de l'Hospitalet de l'Infant va registrar prop de 700 assistències durant les nits de l'estiu

Per Redacció

Imatge del CAP de l'Hospitalet de l'Infant

El Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant va registrar un total de 684 assistències nocturnes, aquest passat estiu. En concret, de les 21 a les 24 hores, en el període comprès entre el 23 de juny i el 13 de setembre. Aquest va ser el període en què l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va decidir assumir, per quart any consecutiu, el cost d’aquest servei a l’estiu, per cobrir les possibles necessitats mèdiques dels veïns, turistes i visitants més enllà de les 20.30 hores, que és l’hora en què el CAP de l’Hospitalet de l’Infant tanca habitualment, per decisió del Departament de Salut de la Generalitat.

Segons les dades facilitades pel mateix CAP, aquest nombre d’assistències nocturnes es tradueix en 476 pacients atesos, un 2,86% menys que en el mateix període de l’any passat; i en una mitja de 8,14 assistències per dia. Del total d’assistències nocturnes, un 60,82% van ser a veïns del municipi (gairebé un 14% més que l’any 2014) i 16 van ser de complexitat alta. La majoria de les assistències es van efectuar el mes d’agost (284) i juliol (269). Pel que fa al personal d’aquest reforç d’estiu, l’equip va constar d’un metge, un professional d’infermeria i un auxiliar administratiu. Al servei d’Infermeria es van atendre un total de 88 visites; mentre que el metge sol va atendre 388 visites; i en 208 van ser presents tant el metge com la infermera.

Davant aquestes dades, la regidora de Salut Pública, Celia Ruiz, ha manifestat la seva satisfacció per haver pogut donar resposta a aquests 476 pacients que en total es van atendre aquest estiu al CAP fora de l’horari habitual i ha explicat que l’Ajuntament continuarà reclamant al govern de la Generalitat l’obertura del CAP les 24h durant tot l’any. En aquest sentit ha insistit en els arguments que fonamenten aquesta petició: “la població de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant supera els 6.000 habitants, sense comptar la de l’àrea d’influència, de les urbanitzacions dels altres municipis veïns, i els turistes i visitants que rebem tant els cap de setmana com a l’estiu. A més, tenim molt a prop la central nuclear Vandellòs II i la distància que hi ha des del poble de Vandellòs fins a l’hospital lleuger de Cambrils és superior als 25 km. I a això cal afegir-hi, que pel nostre municipi passen diverses infraestructures viàries com l’autopista AP-7, l’autovia A-7 i la carretera C-44, on hi ha risc d’accidents”.

Comenta aquest article