Cultura

Xerinola prepara “Desdoblaments” i “L’estrella de Nadal”

Per Isabel Prim

Joana Abella, Pere Martí i Ricard Gallego durant un assaig

Aquest mes de desembre, el grup de teatre Xerinola té preparades dues obres de teatre. La primera és Desdoblaments, un vodevil en què l’argument gira entorn de la mort d’una àvia, que provoca que els maldecaps d’una família es desdoblin en diferents històries i es trobin en les situacions més inversemblants i còmiques imaginables.

Han estat assajant des de principis d’any i l’obra ja ha estat representada en altres municipis com Picamoixons, al mes d’agost, i Mont-roig, per Sant Miquel, amb bastant d’èxit. La pròxima actuació serà el dia 7 de desembre, al Palau Municipal d’Esports de Cambrils. Serà la primera posada en escena a la nostra localitat, ja que es va cancel·lar l’actuació que tenien prevista per al dia 7 de setembre per l’estat de dol que va declarar l’Ajuntament per les víctimes dels aiguats, tal i com va passar amb altres activitats de la Festa Major.

Desdoblaments
ja es va representar una vegada, fa bastants anys, al nostre municipi. És una obra divertida i amb molt de ritme, en què intervenen quatre actors: Joana Abella, Maria Dalmau, Ricard Gallego i Pere Martí. Quant a l’attrezzo, únicament hi ha una taula i quatre cadires, que adopten diferents funcions al llarg de l’obra. En paraules de Rosa Sarrà, la directora, “l’espectador riurà molt durant l’hora i mitja que dura l’obra. Potser quan algú veu el títol no s’espera que l’obra sigui així, perquè no te’n dóna cap pista. La gent reacciona amb les diferents situacions i s’ho passa molt bé”.

Enguany, però, no hi haurà el mític Estel de Natzaret. Això es deu al fet que l’any passat va ser el 25è aniversari del grup de teatre i es van fer uns Pastorets “una mica especials” en què es van recuperar els actors d’edicions anteriors. Va haver-hi molta assistència de públic i realment “va sortir molt millor del que estava previst”, segons explica Rosa Sarrà. No obstant, els Xerinolets, la secció jove del grup de teatre –de 3 a 18 anys–, sí que representaran els Pastorets. L’obra es diu L’estrella de Nadal i va dirigida al públic infantil. Serà el pròxim diumenge 19 de desembre, a dos quarts de sis de la tarda, i l’entrada serà gratuïta.

Comenta aquest article