Cultura

La Biblioteca Municipal enceta la tardor amb un ampli ventall d'activitats

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una sessió de conta contes a càrrec de Rosana Andreu, a la Biblioteca

La Biblioteca Municipal enceta la tardor amb un ampli ventall d’activitats. Durant el mes d’octubre s'iniciarà el cicle ‘Qui vol un conte?’, els Tastets TIC, les presentacions de llibres, les tertúlies literàries, o els clubs de lectura, entre d’altres activitats. Avui, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la primera sessió del cicle ‘Qui vol un conte?’ on Rosana Andreu explicarà contes per a infants a partir de 5 anys.

Dimecres 14 d’octubre, a les 18 hores, tindrà lloc una sessió per explicar el funcionament dels aspectes principals d’eBiblio. En aquesta sessió es veurà com accedir per primer cop a la plataforma, amb quins dispositius es pot fer ús del servei així com els aspectes principals pel que fa al préstec, devolució, renovació i reserves dels llibres. El mateix dia, a les 19:30 hores, es farà la presentació del llibre ‘Bibliorelats’ a càrrec del col·lectiu Reusenques de Lletres, Antònia Farré, Rosa Ma Fusté i Rosana Andreu, que ha escrit un dels relats. ‘Bibliorelats’ és un recull de contes dels guanyadors del concurs de relats breus organitzat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Reusenques de Lletres en motiu de l’Any de les Biblioteques i editat per Arola.  

Una setmana més tard, el dimecres 21 d’octubre, a les 18 hores, Rosa M. Fusté explicarà ‘Contes a l’hora d’anar a dormir’ a través de diferents àlbums il·lustrats. L’activitat va dirigida nens a partir de 4 anys acompanyats d’un adult. També tindrà lloc la tertúlia amb Lluïsa Piñol autora de ‘El danzarín de los dioses’. Es tracta d’una trobada en obert del club de lectura adult per comentar la novel·la amb l’escriptora, una obra de ficció amb tocs de realisme màgic. L’activitat, que serà a les 19 hores, compta amb la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Per últim, el dimecres 28 d’octubre, a les 18 hores, s’explicarà el conte de la Castanyada i de la nit de Tot Sants i es farà un taller per decorar galetes que es podran menjar. L'activitat és per a infants a partir de 5 anys. Aquest mes d'octubre també s'han posat en marxa tots els clubs de lectura.

Activitats per a inscrits

Els dies 2,9, 16 i 23 d'octubre, a les 18.30 hores, es farà un tastet TIC per aprendre a utilitzar el correu Gmail. Per assistir-hi caldrà inscriure's prèviament a la biblioteca. Es tracta d’un taller d'informàtica per a persones que vulguin adquirir coneixements o millorar les seves habilitats en l’ús de programes i serveis d’Internet. També se celebrarà una nova sessió dels Tastets TIC els dies 10 i 24 d’octubre, així com 7 de novembre, a les 11 hores. Es tracta d’una sessió per aprendre nocions bàsiques de Facebook. Per assistir-hi caldrà inscriure's prèviament a la biblioteca.

Comenta aquest article