Informació general

Es retira la grua de la plaça del Pòsit

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment dels treballs de retirada de la grua de la plaça del Pòsit, ahir al matí

Ahir es va retirar la grua de la plaça del Pòsit, una grua que estava col·locada al mig de la plaça des de feia cinc anys. A primera hora del matí s'iniciaven els primers treballs de desmuntatge, que es van allargar durant tot el matí i no es va enllestir primera hora de la tarda. La grua havia servit per a la construcció del pàrquing subterrani de la plaça i, després d'això, no s'havia desmuntat.
L'Ajuntament, per la seva part, havia rebut queixes dels veïns per les molèsties que els causava la grua. La grua, a determinades hores del dia, servia de lloc d'aturada d'un bon estol de gavines. Els veïns i comerciants de la zona s'havien queixat reiteradament dels excrements d'aquests animals que dia rere dia havien de netejar. L'impacte visual de la grua al bell mig de la plaça tampoc era el desitjat. Per tot això, des de l'Ajuntament s'han mantingut diferents converses amb l'empresa propietària de la grua fins que aquesta l'ha retirat.

D'altra banda, des de l'Ajuntament es vol deixar clar que aquesta retirada de la grua no té res a veure amb la construcció de l'hotel que s'ha d'aixecar a la plaça del Pòsit. Pel que fa als tràmits d'aquest hotel, a hores d'ara s'està enllestint el projecte definitiu i si no hi ha cap altre contratemps les obres es podrien iniciar d'aquí a un parell de mesos.

Imatge d'un operari enfilat dalt de la grua durant el procés de desmuntatge

Comenta aquest article