Cultura

S'entreguen els Premis d'Excel·lència als expedients més brillants d'alumnes cambrilencs

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels premiats en els Premis d'Excel·lència
Foto de grup dels premiats en els Premis d'Excel·lència | Berta Ruiz

Ahir al vespre, a la sala d'actes del Centre Cultural, es va inaugurar oficialment el curs 2015-2016 de l'Antena del Coneixement del Campus Extens la URV a Cambrils. A l'acte de presentació hi va assistir l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el vicerector de la URV, Jordi Tous. També hi van ser presents la regidora d'Ensenyament –Montserrat Masdeu–, el regidor de Cultura –Lluís Abella– i el director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí. A l'inici, tant l'alcaldessa com el vicerector van adreçar unes paraules als assistents, on van deixar palès el compromís de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili i l'Ajuntament de Cambrils. Tal com va dir el vicerector –Jordi Tous–, un any més, la universitat estarà present a Cambrils amb una àmplia programació de xerrades i activitats que serviran per difondre el coneixement i l'aprenentatge en diferents àmbits.


Premis d'Excel·lència 2014-2015

A continuació es va fer el lliurament dels Premis d'Excel·lència del curs 2014-2015, on es premia els millors alumnes cambrilencs. De Batxillerat, els millors expedients acadèmics van ser els dels següents alumnes: Alba Mena Gómez de l'institut La Mar de la Frau amb una nota de 9,76; Àngela Guillen Lara de l'institut Ramon Berenger IV amb 9,62; David Abella Bujalance de l'institut La Mar de la Frau amb 9,38; Nerea Ruiz Sánchez de l'institut Ramon Berenguer IV amb una nota de 9,34; Marcel Zurita García de l'institut La Mar de la Frau amb 9,24 i Ferran Vidal Caballé de l'institut Cambrils amb una nota de 9,05.
Per altra banda, els millors expedients dels Cicles Formatius de Grau Superior van ser per als alumnes: Alina Liliana Chirila de l'institut Ramon Berenguer (cicle d'administració i finances) amb una nota de 9,34; David Cuadrado Jaro de l'Escola d'Hoteleria i Turisme (gestió d'establiments turístics) amb un 8,76; Melani de la Rosa Chacón de l'Escola d'Hoteleria i Turisme (agències de viatges i gestió d'esdeveniments) amb un 8,72; Héctor Hogado Secas de l'Escola d'Hoteleria i Turisme (direcció de cuina) amb un 8,7; Karen Athortua Valencia de l'institut Ramon Berenguer IV (administració i finances) amb un 8,24 i Mohamed Barhihi de l'Escola d'Hoteleria i Turisme (guia, informació i assistència turística) amb una nota de 8,02. Als dos millors de cada etapa educativa se'ls va lliurar un ordinador portàtil. Els altres estudiants van rebre diferents obsequis.

Conferència d'Eudald Carbonell

Tot seguit va tenir lloc la conferència inaugural del curs de l'Antena del Coneixement a càrrec d'Eudald Carbonell, director de l'Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES) adscrit a la URV. Sota el títol "Cap a on va l'espècie", arqueòleg Eudald Carbonell va reflexionar sobre el futur de la nostra espècie i va plantejar un seguit de qüestions sobre l'adaptació de l'Homo Sapiens al planeta Terra i la seva evolució.

 


Conferència d'Eudald Carbonell, acompanyat de Gerard Martí
 

 

Comenta aquest article