Esports

Entrevista a Joan Just, nou president del CB Cambrils

Per Berta Ruiz



Joan Just és el nou president del Club Basquetbol Cambrils
La nova junta directiva del Club Basquetbol Cambrils (CBC) ja treballa en la planificació de la propera temporada amb l’objectiu de consolidar el bàsquet des de la base fins a les màximes categories

Quins van ser els motius de presentar-se a la presidència del Club Basquetbol Cambrils?

El fet de presentar-me a la candidatura va ser perquè no hi havia un relleu al capdavant del club. El president, Juan Carlos Moreno, va presentar la seva dimissió el dia 29 maig i com que no hi havia ningú més que es volgués fer càrrec del club, vaig decidir presentar-m’hi, tot i que em va costar bastant reunir gent per configurar la junta. Ara som sis persones les que portem el club endavant, perquè no desaparegui.

Després del relleu de junta, com s’està fent la planificació per a la propera temporada?

Els membres de la nova junta vam haver de fer l’elecció dels càrrecs i el repartiment de les feines. Cadascú té assignades unes feines i assumeix la seva responsabilitat de cara al bon funcionament del club. Som gent nova i hem hagut de planificar-ho d’acord amb l’experiència que té cada membre de la junta. Per a la nova temporada volem potenciar encara més l’Escola de Bàsquet i ja estem parlant amb les AMPA de les escoles. I a nivell de club, estem definint quins són els equips que continuen i alguns altres que començarem a muntar, com són els preinfantils i infantils masculins. Per altra banda, volem que continuï el bàsquet femení, i ara estem pendents de trobar un entrenador. A nivell de l’Escola de Bàsquet, en categories femenines tenim dificultats per trobar nenes, i per això la nostra idea és agafar nenes de les diverses escoles –perquè individualment en cada escola potser hi ha només 2 o 3 nenes que es presenten a jugar a bàsquet– per muntar un equip aleví femení amb el nom de l’escola que sigui o a nivell de club. Pel que fa a la gestió de la junta, no hi ha un trencament respecte de l’anterior. El que passa és que cadascú té el seu estil de fer-ho. I ara apliquem l’estil de les persones que hi estem ara. Intentarem solucionar els erros que s’hagin produït o aquelles coses que haurien d’haver anat d’una altra manera.

Quins són els principals objectius a nivell esportiu i a nivell del bàsquet de base del club?

Aquesta temporada estem pendents encara de saber si el sènior masculí puja a Segona Catalana o no, que no se sabrà fins a finals de juliol. Pel que fa a la base, una cosa que tenim molt clara és potenciar l’Escola de Bàsquet, parlar amb les associacions de pares i fer el màxim d’equips. Com més àmplia sigui la base, millor per al club per pujar el nivell i fer equips competitius. L’Escola de Bàsquet és la nineta dels ulls, perquè un club sense una escola darrere no té tanta força, de la mateixa manera que una escola també ho necessita. Anys abans ja ens havia passat que hi havia equips en categories inferiors que a l’hora de passar al club es perdien, desapareixien. Un d’aquests efectes és que no tenim bàsquet femení a Cambrils, tenim només el sènior i no hi ha nenes a nivell de categories de l’Escola de Bàsquet.

Com a president del Club Basquetbol Cambrils, quina salut té el bàsquet a la nostra ciutat?

La situació és tirar endavant el bàsquet, no podem dir ni que està molt bé ni que està molt malament. Hi ha una Escola de Bàsquet que funciona, que té una salut bona. La idea és aconseguir que des de la categoria prebenjamí –dels equips de l’Escola de Bàsquet– fins al sènior A tenir totes les cadenes muntades, és a dir, que no hi hagi categories en què es produeixi un buit. Una cadena des de la base fins al sènior A, perquè els equips de baix es vagin alimentant fins arribar a les màximes categories. Fixar-se un objectiu de dir “pujarem a Primera Catalana o a les lligues LEB” no hi és. L’objectiu és una Escola de Bàsquet que funcioni i aquests mateixos jugadors seran els que agafaran el relleu dels que hi ha ara, per donar al club una estabilitat, que és el que ara no té. I en el moment en què hi hagi una persona que vulgui agafar el club, sincerament l’hi passo. Hem agafat el club pel fet que no desaparegui el bàsquet, però en el moment en què tingui un relleu, el passo a una altra persona, perquè considero que el que estic fent ara és un favor al bàsquet.

Comenta aquest article